radzisz22 Opublikowano 8 Listopada 2008 Opublikowano 8 Listopada 2008 witam mam dziwny problem z ksenonem palily sie na niebieskawo temp 8000k a teraz po zapaleniu prawa lampa po okolo 30 sekundach z niebieskawej barwy robi sie zolta a 2 swiatlo lewe pali sie najpierw na niebiesko jak temp 8000k a po kilku minutach ma barwe biala jak okolo 6000 badz 4500k .Co nawalilo przetwornice czy padly zarowki?wiem ze cos musze kupic ale nie wiem co :mysli:czekam na odpowiedz i z gory dziękuje wszystkim za pomoc
Madas Opublikowano 8 Listopada 2008 Opublikowano 8 Listopada 2008 a od jakiego czasu masz te żarniki??
marcin j Opublikowano 8 Listopada 2008 Opublikowano 8 Listopada 2008 jak masz jakjąś chińszczyzne to się nie dziwie??
Madas Opublikowano 8 Listopada 2008 Opublikowano 8 Listopada 2008 jak by Ci padły przetwornice to żarnik by zgasł :gwizdanie:
Pawlo 2004 Opublikowano 9 Listopada 2008 Opublikowano 9 Listopada 2008 No ja bym nie powiedzial zeby zarniki sie konczyły, miałem identycznie w A6 z 2003r po wymianie na nowe zarniki Philipsa 4500K. Poczatkowo zaczynały świecić na niebieski a po chwili jak sie nagrzały to robiły sie zółte (wiem ze 4500K świecą własnie takim światlem ale poczatkowo świecily na niebiesko) zostawiłem to i juz nic z tym nie robiłem bo wiedzialem ze sprzedam tą A6 Objawem kończących sie zarników jest świecenie na różowawy kolor, ja tak miałem i dlatego wymieniałem zarniki. Zreszta szeroki był temat o tym w A6klubPl. To chyba tyle z mojej strony. pozdro
ykk Opublikowano 9 Listopada 2008 Opublikowano 9 Listopada 2008 http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t38081.0.html
radzisz22 Opublikowano 9 Listopada 2008 Autor Opublikowano 9 Listopada 2008 Dziekuje zatem wsyztskim z odpowiedzi kupie zatem nowe zarniki mam pytanie jak jakis czas jezdzilem na tych przepalajacych sie zarnikach tzn od jakiegos juz czasu swieca na zolto to nie uszkodzilem przetwornic?pozdrawiam wszystkich klubowiczow
Madas Opublikowano 9 Listopada 2008 Opublikowano 9 Listopada 2008 nie uszkodziłeś nie bój się, ja jak zmieniałem żarniki to gasły mi na 10-15sek i migały jak oszalałe i wszystko jest teraz cacy
radzisz22 Opublikowano 21 Listopada 2008 Autor Opublikowano 21 Listopada 2008 witam siedzialy jednak zarniki kupilem nowe i wszystko jest ok balem sie o przetwornice ale wszysto dziala jak nalezy dzieki za pomoc!
Madas Opublikowano 21 Listopada 2008 Opublikowano 21 Listopada 2008 witam siedzialy jednak zarniki kupilem nowe i wszystko jest ok balem sie o przetwornice ale wszysto dziala jak nalezy dzieki za pomoc! a nie mówiłem [br]Dopisany: 21 Listopad 2008, 10:34_________________________________________________a jakie kupiłeś jeśli to nie tajemnica i gdzie :gwizdanie:
Rekomendowane odpowiedzi