Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymarzone A4 B6 Cabrio ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich klubowiczów :hi:

Nadszedł czas by pochwalić się swoim d*powozem :naughty:
Audi została kupiona w październiku 2014 roku samochód został sprowadzony z niemiec od pierwszego wlasciciela .

Krótka charakterystyka auta w momencie kupna:
Rok produkcji: 2002

Silnik: 2.4 v6 BDV

Skrzynia biegów: manualna

Auto kupione z przebiegiem 170 000 tys. tak jak w książce serwisowej ponadto przebieg został sprawdzony w serwisie

Wypozażenie :

- Nawigacja

- Xenon

- Skóra (Elektryczne oraz podgrzewane fotele)
- Czujniki parkowania

- Elektrycznie składany dach

- ESP

- Czujniki deszczu

- Pełny FIS
- Gwint FK

Kilka fotek jeszcze z ogłoszenia:

8kpg5t2u.jpg
z3dqjs2u.jpg
tm3d9bv5.jpg

oy9xqfnr.jpg

c6ob5iqm.jpg

3shjmh76.jpg

3ep7hl5e.jpg

Teraz kolej na wykonane modyfikacje :
- Kierownica trójramienna

- Podswietlana gałka zmiany biegów

c6tumonw.jpg

- zapalniczka s-line
uucgx5bk.jpg

- CB radio (PRESIDENT HENRY CLASSIC)

awripknq.jpg

- powitalne logo Audi

huwsjwsx.jpg

- logo BOSE

sriop4oq.jpg

- filtr K&N

ozv5z9vz.jpg

- zamienienie katalizatorów na strumienice WM SPORT

m5j2oz2j.jpg

iu4qfx3m.jpg
- grill oraz kratka S4

cdfet5j3.jpg

vf7wjro2.jpg

Przymiarka felg które zostały po Moim a4 b5
ab3su77e.jpg
Aktualny setup letni z Flat Five na pokładzie ;)
furrzchy.jpg

r2fa9n8u.jpg

clyakti6.jpg

Z racji tego że przez ostatni rok mało bywałem  w PL nic nie robiłem przy audi dlatego temat nie był aktualizowany od dłuższego czasu ale przez ostatnie dwa miesiące byłem w PL i udało mi się troszkę porobić przy Audi :) z tej okazji wypadało by się pochwalić co się zmieniło ;)

Na początek wpadły długo wyczekiwane lusterka od S4 oraz dokładka zderzaka od cupry

IMG_1079.jpg

IMG_1341.jpg

IMG_1413.jpg

Następnie po długi polowaniu na forum oraz  Allegro udało mi się kupić ori dokładkę zderzaka od s4 b7   założyć dwa przelotowe tłumiki oraz końcowe tłumiki Ultera

IMG_1088.jpg

IMG_1262.jpg

IMG_1263.jpg

IMG_1264.jpg

IMG_1267.jpg

Bez tytułu.jpg

Na lato wpadnie nowa felga Keskin KT5 18" 4x8,5J

IMG_1281.JPG

Przy wymianie świec na irydowe okazało się że w gniazdach gdzie znajdują się świece jest pełno oleju wiec trzeba było wymienić uszczelki pokrywy zaworów

IMG_1397.jpg7

IMG_1244.jpg

Podczas krótkiego pobytu w Pl udało założyć się felgi oraz nowe długo wyczekiwane zagłówki z B7  :) 

IMG_1827.JPG

IMG_1836.JPG

IMG_1829.JPG

IMG_1724.jpg

Edytowane przez Mirek1990

Opublikowano

momęcie

no to udanych "momętów i hfil w urzytkowaniu"

Opublikowano

gratuluję zakupu, B6 cabrio to naprawdę fajne autko :) pomyśl nad fotelami sport, o niebo wygodniejsze :) ta wersja grilla S4 mi się nie podoba, ale to kwestia gustu ;) jakieś mody przewidujesz?

Opublikowano

no to udanych "momętów i hfil w urzytkowaniu"

:polew::polew:

Gratuluję zakupu, autko prezentuje się przyzwoicie ;) Powodzenia w dalszych modach i bezawaryjności :hi:

Opublikowano

Auto świetnie się prezentuje.

Tylko idą mrozy i zima więc trochę słaby okres dla cabrio żeby się nacieszyć.

Opublikowano

a myślisz, że cabrio się nie da jeździć w zimie? pewnie w środku zimno...nie? :facepalm:

Opublikowano

a myślisz, że cabrio się nie da jeździć w zimie? pewnie w środku zimno...nie? :facepalm:

Oczywiście, że się da jeżdzić ! NAwet z rozłożonym dachem jak ktoś się uprze... . Niechciałbym wyglądać jak pajac w zimę jeżdżąc ze szmacianym dachem. Każdy wie, że takie samochody w zimę stoją w garażu pod kocem. Co innego kabrio z metalowym dachem.

Edytowane przez jospethe

Opublikowano

a co za różnica czy szmaciany czy metalowy dach? nie każde cabrio stoi w zimie w garażu (moje akurat tak, bo mam drugie auto), ale znam osoby, które jeżdżą cały rok i chwalą/chwaliły. a pajac czy nie... polski naród, złośliwy naród ;)

Opublikowano
  • Autor

gratuluję zakupu, B6 cabrio to naprawdę fajne autko :) pomyśl nad fotelami sport, o niebo wygodniejsze :) ta wersja grilla S4 mi się nie podoba, ale to kwestia gustu ;) jakieś mody przewidujesz?

Tak na ten rok przewiduje następujące mody :) wywalić środkowy tłumik by poprawić troszkę dźwięk może końcowe też zostaną zmienione tego jeszcze nie wiem , w palnie też są lusterka od s4 ale to wszystko musi poczekać do świąt bo dopiero wtedy będę w PL

W nowym roku mam zamiar zmienić gwint na KW , założyć rns-e , zmiana felgi prawdopodobnie na rh zw4 J , oraz zmiana foteli na sport , co dalej jeszcze sam nie wiem ;) jedno jest pewne ze na tym to się nie skończy kwestia czasu pieniędzy oraz pomysłów ;)

Edytowane przez Mirek1990

Opublikowano

Ładna sztuka. Ile Cię kosztowała?

Opublikowano
  • Autor

Ładna sztuka. Ile Cię kosztowała?

24 500 zł + opłaty

• 1 rok później...
Opublikowano

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, nakleiłeś logo bose na maksownice za którą siedzą głośniki od audi concert?
Czym czyściłeś klej po odcięciu znaczka CCCO z tylnej klapy? Mi to zajęło ze dwie godziny...
Podobają Ci się te projektory audi pod drzwiami?
Są jakieś zmiany obecnie? temat nie aktualizowany już ponad rok ;/

Audi świetne, sam też zamieniłem niebieską na czarną - zawsze mi się podobał :)

Opublikowano
  • Autor

Dokładnie na razie jest tylko logo na maskownicy  bose wpadnie później ;) klej czyściłem benzyna ekstrakcyjną tylko ze nie odcinałem znaczków tylko podgrzałem delikatnie opalarką i prawie cały klej odszedł ze znaczkiem, co do projektorów to mi się podobają inaczej bym ich nie montował ;) co do aktualizacji tematu przez ostatni rok mało byłem w Pl i nie miałem czasu na jakiekolwiek mody  ale w tą zimę  w audi trochę się pozmieniało na pewno zaktualizuje temat ;)

Opublikowano

Sam też szukałem cabrio, ale jakos trafila sie okazja na avanta. A co dotam Twojej b6 no to na prawde elegancka przede wszystkim kolor dobry do cabrio bo sie z dachem ladnie komponuje. A srodek elegancja :D

Opublikowano
23 godziny temu, Mirek1990 napisał:

Dokładnie na razie jest tylko logo na maskownicy  bose wpadnie później ;) klej czyściłem benzyna ekstrakcyjną tylko ze nie odcinałem znaczków tylko podgrzałem delikatnie opalarką i prawie cały klej odszedł ze znaczkiem, co do projektorów to mi się podobają inaczej bym ich nie montował ;) co do aktualizacji tematu przez ostatni rok mało byłem w Pl i nie miałem czasu na jakiekolwiek mody  ale w tą zimę  w audi trochę się pozmieniało na pewno zaktualizuje temat ;)

Pakuj Bose bo concert gra... inaczej :) Szukaj teraz foteli sport, nie są to zawrotne ceny. Wydech na plus, a jak dźwięk? przy v6 powinno być przyjemnie.
 Impregnowałeś już dach?

PS. dużo wyszły lusterka?

Opublikowano
  • Autor
2 godziny temu, impulse1 napisał:

Pakuj Bose bo concert gra... inaczej :) Szukaj teraz foteli sport, nie są to zawrotne ceny. Wydech na plus, a jak dźwięk? przy v6 powinno być przyjemnie.
 Impregnowałeś już dach?

PS. dużo wyszły lusterka?

Ciężko znaleźć fotele w idealnym stanie no i w pełnej elektryce ale kiedyś na pewno wpadną ;) co do bose to może na wakacje coś ogarnę jak będę w PL, wydech brzmi świetnie do 2500 obrotów dźwięk basowy troszkę zbyt głośny ale to wina słabego wygłuszenia bagażnika ale mate butylową oraz piankę wygłuszającą już mam kupioną wiec jak będę w PL to zaraz to ogarnę , od 2500 do 3500 obrotów chodzi jak seria a powyżej 3500 jest naprawdę głośno dźwięk jest przyjemny do ucha V6 robi robotę :D. Dach staram się impregnować co 8 miesięcy preparatem z firmy  Meguiar's  jest naprawdę dobry, a co do lusterek to wyszły mnie trochę ponad 1000 zł

Opublikowano

Ja miałem Sonax ale nie polecam, jest mało wydajnym środkiem i szybko puszcza, do tego ciężko go rozprowadzać. Ciężko bo większość foteli jest ze szrotu i są składowane w błocie i gnojówce, pełno rdzy i purchli od wody. Do tego większość silniczków 4pin przepalona a to drożej cenią jak za całe fotele, memo osobno jest często droższe jak całe fotele z memo hehe

Opublikowano
  • Autor
36 minut temu, impulse1 napisał:

Ja miałem Sonax ale nie polecam, jest mało wydajnym środkiem i szybko puszcza, do tego ciężko go rozprowadzać. Ciężko bo większość foteli jest ze szrotu i są składowane w błocie i gnojówce, pełno rdzy i purchli od wody. Do tego większość silniczków 4pin przepalona a to drożej cenią jak za całe fotele, memo osobno jest często droższe jak całe fotele z memo hehe

Ceny za memo to faktycznie przesada :/ a co do foteli to będę szukał na zachodzie tutaj jak coś się już znajdzie to jest w naprawdę dobrym stanie

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

Mały spocik ze znajomymi ;) jeszcze na zimowym kole :P IMG_1777.JPG

IMG_1776.JPG

IMG_1780.JPG

IMG_1779.JPG

Jeszcze fotki z zimowego ogniska  późno dodane ale niestety przez ostatnie kilka miesięcy brakuje czasu :/ 

P1060074.jpgP1060088.jpgP1060119.jpgP1060104.JPG

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

zagłówki pasują bez zadnych przeróbek?