Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Ochrona komponentu zablokowane sterowniki po wizycie w ASO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, czy miał ktoś taką sytuację, że podczas zdejmowania ochrony komponentu z modułu w aucie serwis poinformował o nielegalnosci danego modułu i powiadomił policję. Jak kończy się taka sprawa. Proszę o info osób które się z tym spotkały...

Opublikowano

Serwisant nie powiadamia Policji :hi:
W systemie AUDI juz wiedza z jakiego to auta było i do jakiego zostało załozone

Jesli miałes taka sytuacje to sprawa oprze sie o Prokuratora .

a jaki sterownik sciagałes ?

Opublikowano
  • Autor

Kupiłem auto m-c temu i nie działała oświetlenie kabiny oraz sciemiacz, kolega podlaczyl kompa pojawił się błąd o ochronie komponentu. Pojechałem do serwisu, stwierdzili ze dwa moduły mają ochronę. Gatewey i bordnetz. Podczas procedury wypaliło komunikat... Ja nie wymieniałem tych modułów taki kupiłem...

System zatrzymał się na komforcie... Auto mi zarekwirują?

Opublikowano

Bedziesz miał Policje :kwasny: moga ci całe auto wziac na Parking

Do 2 dni spodziewaj sie telefonu albo cichociemnych pod drzwiami zameldowania :hi:

Beda tez sciagac ta osobe od kogo kupiłes auto

Opublikowano

też miałem tą "przyjemność" zmieniałem MCE i Panel Klimatronika ten drugi okazał sie z wędki, w trakcie ściągania CP otrzymałem info że jest jakiś błąd i może to być uszkodzony moduł lub towar z wędki, przypuszczając to najgorsze zachowałem wszystkie paragony i potwierdzenie aukcji, po jakimś miesiącu wezwanie na policję, podałem jak było potwierdzając wszystkimi dokumentami i na tym się skończyło

myślę że nie powinno być źle

gorzej będzie jak sprzedający będzie twierdził że sprzedał dobre auto i że to ty coś zmieniałeś

Edytowane przez Góral65

Opublikowano
  • Autor

Sprzedający prawdy nie powie, to pewne... Szok to się wkopalem ...

Opublikowano

Czy auto ma Fotele sline materiał, a boczki zwykle szmaciaki?

Opublikowano
  • Autor

Auto ma zwykle fotele, niesline. Boczki i fotele są zgodne. Nie były wymieniane...

Edytowane przez tomikfr

Opublikowano

Na obu modułach jest blokada? Może sprzedający dokładał coś, żeby auto lepiej wyglądało/ miało lepsze wyposażenie? [emoji14] coś może budzić wątpliwości np po rozkodowaniu etykiety produkcyjnej? U mnie na pewno było tak że auto niby ma w plakietce fotochromatychne lustro wsteczne a kupiłem ze zwykłym. To samo z lustrami zewn. Mam auto przedliftowe a lustra były polifty z wycięciem u góry [emoji14] tyle że ja wiedziałem o tym że auto było przejechane całym bokiem [emoji14]

Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

z tą policją nie zawsze jest tak jak piszą na forach. Znajomy czeka na nich już ponad 2 lata jak był z nie legalną częścią. W serwisie spisali go tylko z dowodu. Często jest tak że ubezpieczenie wypłaciło pieniążki i nie drązą tematu ;(

Opublikowano

Sterowniki nie przechodza też jesli auto ( np. brak VIN ,nie istnieje ) i nie ma opcji sciagniecia CP ON LINE :wink:

Opublikowano
  • Autor

Z tym brakiem VIN to podobno jest w częściach z aut potestowych.

Nie wiem co mam dalej robić z autem. Czy czekać na władzę, czy może kupować drugie komponenty i działać, a lewizna niech leży i czeka na cichociemnych jak przyjdą.

W serwisie zaproponowali mi wymianę na nowy komfort za 1300zł. A jak bym zmienił i w aucie było by już wszystko legalnie....

Edytowane przez tomikfr

Opublikowano

Sterowniki i tak ci zabiora :hi:

zmieniaj bo jak nie bedziesz miał KOMFORTU to auta nie odpalisz

Opublikowano
  • Autor

A jak wygląda zakup nowego komfortu, całkiem nowego w serwisie. Wymaga on przypisania do mojego auta czy wystarczy ze podepne i gra?

Opublikowano

Wymaga on przypisania do mojego auta czy wystarczy ze podepne i gra?

Nowy sterownik jest czysty :wink: pierwsze CP ASO

Sam jak wymienisz to nic nie bedzie dzialac

Opublikowano
  • Autor

Nawet nie odpale auta? Masz jakieś legal źródełko na takie komponenty?

Opublikowano

Nawet nie odpale auta?

Nie odpalisz , jak bedziesz jechał do ASO wez dwa kluczyki to wtedy przypisza do nowego KOMFORTU

Masz jakieś legal źródełko na takie komponenty?

Ja na prawde nie jestem wrozem , jaki masz rocznik auta i itd. :facepalm:

Opublikowano
  • Autor

A4 B8 2010r 2.0 TDI CAGA FWD manual

W aucie jest komfort o nr 8K0 907 063N w serwisie wycenę dali mi na 8K0907063BE... Mam bi ksenon

Edytowane przez tomikfr

Opublikowano

To nie komfort a bortnez

063N zamienia sie na 063BE ,wiec nowy bedzie BE ,uzywke mozesz kupic zarowno N jak i BE

Opublikowano
  • Autor

No no bortnez, a co mi ten komfort się uwalił w głowie... Procedura zatrzymała się na bortnez... Trochę namieszałem. Po odłączeniu tego modułu auto nie odpala?

Edytowane przez tomikfr