Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Odcieło mi zasilanie drzwi kierowcy.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem w postaci takiej że :

Drzwi kierowcy sa w całości bez prądu. Nie moge drzwi zamknac z pilota ( tylko kierowcy ) nie działa lampka na dole w drzwiach,nawet na fis-ie nie jest pokazane ze drzwi mam otwarte, no i szyby nie dzialaja. co jest los? stało to sie z dnia na dzień wsiadam rano i d*pa nie ma zasilania muszę recznie zamykac kluczykiem. Podejrzewam modul komfortu ale nawet nie wiem gdzie on jest...

albo jakis kabel sie przetarl. wczesniej czasami mi to niestykalo ale jak mialem zamkniete to wszystko git bylo

Opublikowano

Sprawdz kable miedzy dzwiami a autem

Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Sprawdz kable miedzy dzwiami a autem

w tej gumie?

Opublikowano

Tak. Najprawdopodobniej ktoryś sie przetarl. Zacznij od tego.

Opublikowano

Jest problem jak ta gume sciągnąc?

drzwi ściągać czy co...

Opublikowano

Ściągnąć nie problem. Gorzej zalożyc... pociągnij z jednej strony. Tam jest taki gumowy kolnierz z rowkiem i w tym rowku siedzi blacha od auta

Opublikowano

siema . A mi wczoraj własnie tez to sie stało. Tylko u mnie z drzwiami pasażera. Nie zamyka mi z pilota drzwi tylko od pasażera z przodu. Szyby działaja. Nie działa jeszcze lapka pod drzwiami (biała) i lampka z boku drzwi (czerwona). Zdjąłem dziś boczek drzwi ale elektryka od zamka jest chyba za wygłuszeniem . Zdjąłem też tą gumową uszczelkę (przegub) ale pod nią okazało się że kable są jeszcze w dodatkowej osłonie. Nic już dalej nie robiłem bo musiałem jechać . A własnie i dodatkowo przy zamykaniu nie migaja mi kierunki a przy otwieraniu migaja. Tomasz jak coś rozkminisz to napisz

Opublikowano

siema . A mi wczoraj własnie tez to sie stało. Tylko u mnie z drzwiami pasażera. Nie zamyka mi z pilota drzwi tylko od pasażera z przodu. Szyby działaja. Nie działa jeszcze lapka pod drzwiami (biała) i lampka z boku drzwi (czerwona). Zdjąłem dziś boczek drzwi ale elektryka od zamka jest chyba za wygłuszeniem . Zdjąłem też tą gumową uszczelkę (przegub) ale pod nią okazało się że kable są jeszcze w dodatkowej osłonie. Nic już dalej nie robiłem bo musiałem jechać . A własnie i dodatkowo przy zamykaniu nie migaja mi kierunki a przy otwieraniu migaja. Tomasz jak coś rozkminisz to napisz

czekam do jutra wtedy moj mechanik bedzie i zerknie na to :D

Dam znać co to bylo.

Opublikowano

Tomasz jakieś diagnozy?

Tak kompletnie zapomnialem o tym poście.

Między drzwiami a karoserią auta masz taka gume a w niej kable od calych drzwi tam mi sie przetarly no i nie działalo. Mechnior naprawil i git.

napisz co tam u Cb sie stalo.

Opublikowano

ok ,dzięki . W innym poście dowiedziałem sie jak wysunać te kable z tej gumy. Zajmę się tym za 2 tyg. bo wyjeżdżam obecnie.Na pewno napisze co było u mnie.

I tak > problemem był urwany kabelek w wiązce (w przegubie) między drzwiami a słupkiem. Dodatkowo inne były uszkodzone.po dokladnej reanimacji wszystko działa.

Opublikowano

Lutowania i koszulka termokurczliwa załatwi sprawę. Na koniec izolacja bawełniana.