Zivia Opublikowano 3 Listopada 2015 Opublikowano 3 Listopada 2015 (edytowane) Witam piszę z pytaniem czy osłona silnika będzie pasować z passata b5 1.9 tdi (110 km) do a4 b5 1.8 t (150 km) i jak ona wygląda bo gdzieś słyszałem że osłona pod silnik jest łączona z osłoną skrzyni jakąś blachą czy mógłby mi to ktoś wyjaśnić ? (Jeżeli to nie ten dział to przepraszam.) Edytowane 3 Listopada 2015 przez Zivia
Gość Opublikowano 3 Listopada 2015 Opublikowano 3 Listopada 2015 (edytowane) Osłona z passata b5 jest taka sama jak w audi a4 b5 a płytę pod silnik oraz skrzynię łączy taka listwa : Pamiętaj żeby nie kupować tanich zamienników ;-) Oryginalne osłony różnią się jeśli chodzi o pochodzenie : do diesla są z wytłumieniem od wewnątrz (pianka) a do benzyny gołe czyli sam plastik. Pozdrawiam. Edytowane 3 Listopada 2015 przez R7 JAREK
Zivia Opublikowano 3 Listopada 2015 Autor Opublikowano 3 Listopada 2015 Osłona z passata b5 jest taka sama jak w audi a4 b5 a płytę pod silnik oraz skrzynię łączy taka listwa : Pamiętaj żeby nie kupować tanich zamienników ;-) Oryginalne osłony różnią się jeśli chodzi o pochodzenie : do diesla są z wytłumieniem od wewnątrz (pianka) a do benzyny gołe czyli sam plastik. Pozdrawiam. Aha mam okazję kupić od tylko że od diesla i pytam się czy pasuję ta pianka to raczej w niczym nie będzie przeszkadzać co nie ?? czy przy zakładaniu ją zerwać ??
Gość Opublikowano 3 Listopada 2015 Opublikowano 3 Listopada 2015 Pianka w dieslu jest po to żeby wygłuszyć klekotanie traktorka. Nic nie zrywaj - w benzynce Ci to nie przeszkadza. Jeśli masz w dobrej cenie i ładnym stanie to weź Kolego.
Trzesio Opublikowano 4 Listopada 2015 Opublikowano 4 Listopada 2015 skrobnij do użytkownika @karpatka, on ma dostęp i robi osłony stalowe pod zamówienie
Jurij Lasic Opublikowano 8 Stycznia 2016 Opublikowano 8 Stycznia 2016 (edytowane) skrobnij do użytkownika @karpatka, on ma dostęp i robi osłony stalowe pod zamówienie Podepnę się Dwa jedno pytanie: 1. Znalazłem na allegro osłonę za trzy stówy, stalową (ktoś wrzucał linka w innym poście), tylko w opisie jest wzmianka, że "Osłona jest odwzorowaniem oryginalnej osłony do aut z silnikami diesla" podczas gdy ja mam 1.8T Quattro Avant przedlift - czy to pasuje? 2. Orientujecie się w cenach u @karpatka ? Zaraz będę do niego pisał znalazłem temat, 150zł, nie było pytania Edytowane 8 Stycznia 2016 przez Jurij Lasic
Rekomendowane odpowiedzi