Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 B7 pasek i łańcuch rozrządu 3.0 tdi 204 KM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nadal czekam na uzasadnienie Twoich teorii, chciałbym też zobaczyć połączenie multitronic + quattro.

Wysil sie bardziej i wklej link do wątku, a nie uskuteczniasz dwa wpisy w których być może nie odnosilem sie w cale do twoich wypocin "nie, to doch Q jest" WTF?

Marcin, nie warto karmić trolla :wink:

2bfbb25ed0f73e69med.jpg

Edytowane przez bosniak_sg

Opublikowano

Wysil sie bardziej i wklej link do wątku, a nie uskuteczniasz dwa wpisy w których być może nie odnosilem sie w cale do twoich wypocin "nie, to doch Q jest" WTF?

mogę upublicznić całą PW nie ma problemu... pytanie czy Ty tego chcesz.

nadal czekam

Edytowane przez marcin4x4

Opublikowano

Wklejaj wklejaj, nie krepuj sie tylko skończ juz z tym błaznowaniem, bo do tematu nic to nie wnosi, tak samo jak do porównywania M57N z BKN. Miałem 3.0d i na przestrzeni roku uzytkowania wymieniłem koło pasowe bo sie rozwulkanizowało po 10 latach (nie nie odkrecilo sie i nie nie kleiłem śrub) od nowości i wymieniłem na nowe za 850 zł corteco. Wymieniłem również niefortunny kolektor wydechowy stalowy który pęka, a BMW zaleca wymiane na nowy po 150 tys za 1200zł, ja owszem wymieniłem na nowy ale bezproblemowy żeliwny za 550 zł nowy. Wymieniłem też olej z filtrem w skrzyni metoda dynamiczna za 500 zł i wywaliłem nieszczęsne klapki w kolektorze ssacym jak pisałeś które do silnika wpadaja za 110 zł komplet, Acha naprawilem również sterownik grzania swiec zarowych za 90 zł, bolaczka diesli BMW. W audi przez 11 mcy w sumie mniej wymieniłem bo "tylko" rozrzad za 5500 zł, wtryski za 6600zł, olej w skrzyni za 1300 zł, Wszystkie świece NGK za 300 zł, na szczeście kolektory nie zdechły ktorych regeneracja kosztuje 800 zł. W BMW jak padną wtryski to od 300 zł szt regeneruja, w audi nie.

Wiec skończ juz pajacowac.

Opublikowano

czekaj czekaj pan, kupiłeś trefne audi w którym posypało się wszystko co mogło zmuszając Cię do naprawa (do przepłacania również ?, np 2k za rozrząd), teraz masz BMW na szczęście lepszy egzemplarz w którym psują się pierdoły i na tej podstawie twierdzisz że audi ma zjebany silnik z ery kamienia łupanego a BMW to cud techniki ?

Inni kupili audi i nie robili nic... inni kupili BMW i robili generalkę. To są stare auta, importowane z przejściami..

Masz E46 xD czyli najmocniejszą 204 konną wersję z której wykrzesanie całych 260 koni i 510-20nm to już ostry koks, dla Twojej skrzyni 500nm to górna granica (z resztą sam narzekałeś że jest mniej inteligentna w stosunku do tipa). Nie muszę chyba pisać jakie wyniki robią śmietniki audi w automatach. Z czegoś to wynika.. a weź pod uwagę że Twój silnik technologicznie jest nowszy od BKN (np CR II gen vs I gen).

O wtryskach BMW też możemy pogadać, zawłaszcza o ich swapie.

Idąc dalej l6 z racji swojej konstrukcji ma mniejsze opory (i niższą termikę zaworową) więc potrzebuje mniej paliwa do uzyskania takiej samej energii co v6, prosto mówić powinien palić mniej i jeździć lepiej... jakąś tego nie widać, zwłaszcza że napęd masz na sprzęgle.

Więc mamy a6 allroad quattro w multitronie.

1voq3jisghlq.jpg

Miałem 3.0d
a czemu nie masz ? kto rok trzyma auto... jeszcze po inwestycji...

Edytowane przez marcin4x4