Opublikowano 9 Listopada 201510 l Witam, dzis samochod byl na wymianie oleju, i mechanik zauwazyl na bagnecie opilki metalu. Zasugerowal zakupienie korka z magnesem od spuszczania oleju. Bo twierdzi iz w misce olejowej nie ma, i tutaj pojawia sie moje pytanie. Czy w naszych silnika naprawde nie ma magnesu odpowiadajacego za sciaganie opilkow metalu z silnika? I istnieje taki korek do zakupu z magnesem?. Ew jakis inny patent? Ktos sie interesowal taka sprawa?
Opublikowano 9 Listopada 201510 l W żadnym z tych silników nie ma korków zmagnesem ponieważ nie ma potrzeby z racji że w misce nie powinny się znajdować żadne opiłki... Albo coś się dzieje,albo pozostałości po czymś... Długo masz auto?
Opublikowano 9 Listopada 201510 l A jeśli chcesz mieć magnes na korku to zawsze można dokleić . Korek jest stalowy więc magnes będzie się trzymał , klej dodatkowo będzie zapobiegał oderwaniu się magnesu od korka.
Opublikowano 10 Listopada 201510 l Autor Auto mam 2.5 roku, pewnie sie dopiero dociera )). A kapy silnika robic nie bede ze wzgledow na pare drobnych opilkow. Auto zachowuje sie normalnie, nie zmiennie od 2.5roku jesli chodzi o prace silnika.
Opublikowano 10 Listopada 201510 l w każdym bądź razie nie powinno byc zadnych opiłków... moze cos sie skonczy wtedy bedzie wiadomo przynajmniej co...
Opublikowano 11 Listopada 201510 l Martwiłbym sie na Twoim miejscu , Mam B7 od 8 lat i wszystko robię przy niej sam . Nigdy nie miałem żadnych opiłków w misce olejowej. Coś nie dobrego się dzieje.
Opublikowano 14 Listopada 201510 l Autor Tych opilkow, nie jest jakos mega duzo, i nie sa mega wielkie, zeby je zauwazyc musisz poswiecic lampa na bagnet.
Opublikowano 24 Listopada 201510 l Jeśli opiłków w filtrze oleju nie ma to jeszcze jezdzij...może któreś panewki pomału się zużywają...