wabiczek3 Opublikowano 11 Listopada 2015 Opublikowano 11 Listopada 2015 Witam. Jakis czas temu kupilem nowa antene i pociagnąlem od nowa kabel do radia i ku mojemu zaskoczeniu zasieg radia sie nie poprawi ! nawet pogorszył Dodam, ze antena ze wzmacniaczem. Wzmacniacz podlaczalem nawet na krotko i nic nie zmienia. Radio w innym samochodem gra bardzo dobrze, Jak to jest, gdzies moze byc jakies masowanie ? czy cos w tym stylu ? Antena w dachu powiina lapac mase z karoserii ? Pomocy !!
Bromchit Opublikowano 16 Listopada 2015 Opublikowano 16 Listopada 2015 Tak ma łapać masę z karoserii. Oczywiście ma na myśli miejsce przekrecenia ;-)
wabiczek3 Opublikowano 16 Listopada 2015 Autor Opublikowano 16 Listopada 2015 No wlasnie pod sruba jest jest rzecz jasna uszczelka gumowa zeby sie nie lalo do srodka i chyba nie masuje, sam nie wiem. No ale jezeli jest nowy kabel antenowy podlaczony na stale do proadu bo juz do tego doszlo ze podlaczylem do czerwonego kabla w radiu, to powinno grac ok; zdaje mi sie ze jedyna opcja w tej masie no chyba ze gdzies jeszcze moze cos byc, jak myslisz ?
Bromchit Opublikowano 16 Listopada 2015 Opublikowano 16 Listopada 2015 Nie wiem jaka to konstrukcja, ale na pewno żeby wzmcniacz był zasilany, oprócz plusa potrzebuje też masy. Rozumiem, że ani radio ani antena są nie ori.
Rekomendowane odpowiedzi