Sedrak Dan Opublikowano 13 Listopada 2015 Opublikowano 13 Listopada 2015 (edytowane) Witam. Mam problem z wrzuceniem pierwszego biegu. Od jakiegoś czasu wchodzi z oporem. Czasem przy redukcji z 2 nie chce w ogóle wejść. Czasem wchodzi gładko, a czasem wchodzi 3 Nie ma znaczenia temperatura. Olej nie dawno wymieniony. Od czego to może być i jaki koszt ? Edytowane 13 Listopada 2015 przez Sedrak Dan
sosenka Opublikowano 13 Listopada 2015 Opublikowano 13 Listopada 2015 Kolego na poczatku sprawdził bym poduszki pod skrzynią i silnikiem,problem może być też ze sprzęgłem i dwumasą. Ale na początek poduszki. Pozdrawiam :-)
Sedrak Dan Opublikowano 17 Listopada 2015 Autor Opublikowano 17 Listopada 2015 (edytowane) Kolego na poczatku sprawdził bym poduszki pod skrzynią i silnikiem,problem może być też ze sprzęgłem i dwumasą. Ale na początek poduszki. Pozdrawiam :-) coś takiego może mieć wpływ ? O popatrz. Dwu mas mam zajechany z tego co wiem. Sprzęgło chodzi bardzo dobrze. Zero poślizgu ani nic takiego. Jedyny problem to czasem zgrzytają biegi podczas redukcji na wysokie obroty. Nie jest to na pewno wina samej skrzyni biegów. Mechanik właśnie mówił, że to dwu mas. Martwi mnie tylko jazda czy nie dobiję podzespołów. Chyba podjadę do Vass Serwis w Gdyni i zobaczę co powiedzą. Kolego na poczatku sprawdził bym poduszki pod skrzynią i silnikiem,problem może być też ze sprzęgłem i dwumasą. Ale na początek poduszki. Pozdr Poduszki są ok. Jeden mechanik mówi, że to sprzęgło drugi , że dwu mas i bądź tu mądry... Edytowane 13 Listopada 2015 przez Sedrak Dan
Rekomendowane odpowiedzi