Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Felgi 10j naciąg.. jak opona?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.. Jak w temacie zakupiłem sobie felgi 19cali 10j et35 i zastanawiam się jaka oponka najlepiej będzie wyglądała (chciałbym zrobić naciąg) lecz ma to być w granicach rozsądku i bezpieczeństwa.. dodam że facet od którego kupiłem felgi miał założone oponki 225/35 gdyż miał air raida i taki naciąg bardzo mi się podoba lecz nie wiem czy jest bezpieczny..i czy nie lepiej będzie założyć 235/35.. ?

Nikt tu nie naciąga opon.. ?

Opublikowano

Panie to albo naciąg albo nie naciąg hehehe. Jezdzisz na glebie? Jak chcesz fajny naciąg to 215/35, jak dla ciebie za ostro to idz w 225/35. Tylko dmuchnij ze 4 bary w opone :D ja mialem 18" 215/35 na 9,5j i wygladalo to smacznie. Napisz cos wiecej, a moze odpal stronke tyre stretch i obejrzyj sobie jak to wyglada i pamietaj ze w naciagach opona oponie nierowna.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano
  • Autor

No waśnie trafiłem na tą stronkę. i powiem Ci że w rozmiarze 225/35 fajnie się naciąga Goodyear eangle f1 i nankang ns20 co do pierwszej oponki to jestem przekonany że jest dobra itp lecz cena też wygórowana a co do Nakangów to opinie na opono mają bardzo dobre i podobno fajnie się naciągają ale muszę przyznać że trochę boję się ich zakładać gdyż nigdy nie kupowałem Tajwańskich opon..

A co do gleby to zakupiłem gwint ap.. ;)

Edytowane przez Dumel

Opublikowano

U mnie 225/35R19 na 10J tak sie ulozylo:male_4d909a2308db643998c797cec094.jpgmale_c9e1a619b75ae670ac69c8ca73b750.jpgmale_45727a63d3679a287a05ee20559cd4.jpg

male_9ff4e0395cf487a065be588d060.jpgmale_834af73a79d01560929a32b107f.jpgmale_85f9cafd5e62b72230f7b2db4bc88.jpg

Jezeli ma to byc "nie przesadnie" to jednak wybierz 235/35 na to, tez kwestia tego co dla kogo znaczy "z glowa" , jeden powie ze balon, a drugi wrzuci 215/35 i powie, ze slabo sie naciagla (co dla mnie jest juz przesadą i brzydko wyglada)

Opublikowano

Opona oponie nie równa i szerokości są albo delikatnie zawyżone albo zaniżone. Przykładowo Dunlop 235/35 jest zauważalnie szerszy od Uniroyala 235/35. Tak czy inaczej 225-235 będzie spoko.

Opublikowano
  • Autor

Bardzo fajnie Ci si ułożyła oponka na tej feldze.. jakiej firmy opon zakładałeś.. ? ja aktualnie skłaniam się bardziej w kierunku goodyera i powoli szukam czegoś w fajnej cenie jednak w rozmiarze 225/35.. :)

ps.. co robią te dętki przy felgach. .? :P

Opona oponie nie równa i szerokości są albo delikatnie zawyżone albo zaniżone. Przykładowo Dunlop 235/35 jest zauważalnie szerszy od Uniroyala 235/35. Tak czy inaczej 225-235 będzie spoko.

https://tyrestretch.com/10.0-225-35-R19/ co do różnicy w naciągu to chyba tu najlepiej widać jak sie oponki naciągają i właśnie goodyer i nankang mnie najbardziej przekonują lecz jednak parametry jezdne przemawiają za goodyerem.. :)

Pozdrawiam

Edytowane przez Dumel

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

ja mam na 9j 215 40 ale chętnie bym zmienił na 205 35 ;p

u mnie wygląda to tak :

931464af62f1f0bcmed.jpg

Opublikowano
  • Autor

jakie oponki naciągałeś.. ?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

jakie oponki naciągałeś.. ?

Nankang NS-II

• 2 lata później...
Opublikowano

Odkopię temat...

Jakie opony polecacie do naciągu? Chodzi o coś sprawdzonego szukam dokładnie 225/35/19 na felgę 9J.  Dodam, że w zeszłym roku miałem nowe opony z dolnego segmentu i z przodu po pół roku poszła reklamacja o dziwo tył był ok, więc podejrzewam naciąg + większy nacisk na przód zrobił swoje.

W dniu 27.11.2015 o 23:37, KoJ@K napisał:

U mnie 225/35R19 na 10J tak sie ulozylo:

Widzę u Kaj@Ka imperiale pewnie długo nie polatały :)

Opublikowano

Wręcz przeciwnie, odkąd je kupiłem to jeździły do samego końca aż sprzedałem felgi i teraz sobie leżą na strychu :cool1: no i w sumie pasowałoby je sprzedać, są jak nowe.