Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Temostat ? uszczelka ? czujnik G62 ? Wyciek ? Help ! Me ! ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem z autem A4 B6 1.9TDI AWX . Zauwazyłem juz jakis czas temu ze w temperaturach ok 8-10 stopni , auto strasznie dlugo mi sie nagrzewa po przejechaniu ok 6km temperatura jest ok 70 stopni . ciepłe powietrze z nawiewów pojawia sie bardzo szybko .Do tego zauwazylem ubytek plynu chłodzącego z max do min w ciagu 2 tyg max 3 tyg.Auto nie kopci na biało , równo chodzi moc jest , nie zauwazylem zadnego wycieku .dywaniki suche.zbiorniczek czysty , na bagnecie nie przybylo oleju. Czasem potrafi mi sie zawiescic temp. na zegarach np jest 90 a pokazuje 0 po paru przekrecaniu zaplonu wraca do normy obstawiam albo ecu albo czujnik. Prosze o jakies podpowiedzi sugestie !! :) z góry dziekuje.

Opublikowano

Wolne nagrzewanie to może być wina termostatu. Sprawdź czy płyn nie cieknie gdzieś w okolicy wydechu. Może kapie na wydech i odparowywuje przez co nie widać plam ? Gorzej z tym wieszaniem się wskazań temp. Najwyraźniej coś nie łączy.

Opublikowano

Wolne nagrzewanie to może być wina termostatu. Sprawdź czy płyn nie cieknie gdzieś w okolicy wydechu. Może kapie na wydech i odparowywuje przez co nie widać plam ? Gorzej z tym wieszaniem się wskazań temp. Najwyraźniej coś nie łączy.

Moze tak byc ze gdzies kapie na wydech , musze dobrze to przeanalizowac .zawieszona wskazówka to juz opanowane czujnik od roku lezy do wymiany :P najgorzej z tym plynem :P

Opublikowano

Płyn pozostawia czerwony osad wiec dość łatwo to namierzyć.