Rotax91 Opublikowano 26 Listopada 2015 Opublikowano 26 Listopada 2015 Witam serdecznie, Od jakiegoś czasu zastanawia mnie dość nietypowy problem. Który co dziwne występuje bardzo rzadko ale jednak czasami. Ostatnio po przejechaniu parunastu km i pozostawieniu doslowoenie na kilka minut samochodu pod sklepm. Po wejściu i próbie zapalenia wielkie zaskoczenie, bo samochodzik zazwyczaj pali na dotyk. A tu takie zaskoczenie wkladam kluczyk do stacyjki przekrecam, samochód odpala po czym gasnie no to próbuje jeszcze raz no i to samo dopiero za trzecim razem odpalił oczywiście bez dłuższego krecrnka. Samochodzik dosłownie pali zawsze na dotyk, no i taka niespodzianka i zaskoczenie. Czasami mam również wrażenie ze, samochód ma moc i prowadzi się idealnie. A czasami odczuwam że po prostu, po wciśnięciu gazu nie jest to takie przyspieszenie jakie cieszy. Co prawda jest moc ale tak dosłownie 90 procet. Czasami odczuwalne jest na siedzeniach lekkie szarpnięcie silnika, a czasami po prostu tego nie ma. Problem bardziej występuje na ciepłym silniku. Nie wiem co mogło by być przyczyna. Raz miałem tylko taka że po zapaleniu prostu nie palił na jeden cylinder, ale po z gaszeniu silnika i odpaleniu na nowo wszystko ok od 2 lat. Proszę o jakieś wskazówki, może ktoś miał ten sam problem a może po prostu ktoś wie co może być bezpośrednią przyczyna. Osobiście obstawialem na uszcelniacze pompowtryskiwaczy.
lukasz51237 Opublikowano 26 Listopada 2015 Opublikowano 26 Listopada 2015 Podłącz Vaga, sprawdź błędy. Zrób logi statyczne gr 013, 018, 023. Sprawdź kąt synchronizacji gr 004.
Rekomendowane odpowiedzi