Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z kluczykiem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Podchodząc dziś do swojej A-czwórki bardzo sie zdziwiłem, bo gdy chciałem otworzyć auto z pilota zero reakcji. O tyle to dla mnie dziwne, że jeszcze wczoraj rano wszystko grało a pilot wcześniej nie robił żadnych problemów, wręcz przeciwnie działał z naprawdę dużej odległości. Czy możliwe, że to bateria padła ? tak nagle ? czy to może coś poważniejszego.

Scyzoryk rozebrałem, w środku wygląda dobrze, lezał w domu więc nie mógł ulec zalaniu ani niczemu podobnemu. Drugiego nie mam..

Pozdrawiam!

Opublikowano

Witam!

Podchodząc dziś do swojej A-czwórki bardzo sie zdziwiłem, bo gdy chciałem otworzyć auto z pilota zero reakcji. O tyle to dla mnie dziwne, że jeszcze wczoraj rano wszystko grało a pilot wcześniej nie robił żadnych problemów, wręcz przeciwnie działał z naprawdę dużej odległości. Czy możliwe, że to bateria padła ? tak nagle ? czy to może coś poważniejszego.

Scyzoryk rozebrałem, w środku wygląda dobrze, lezał w domu więc nie mógł ulec zalaniu ani niczemu podobnemu. Drugiego nie mam..

Pozdrawiam!

Może akumulator się rozładował i pilot się rozkodował? Ja mam właśnie podobny problem po wymianie akumulatora. Niestety, zamek manualny też mi nie działa...

Opublikowano
  • Autor

Mówisz o akumulatorze w samochodzie ? czy jest jakiś w kluczyku. Nie śmiać sie, zielony z elektryki jestem :grin: Manualne otwieranie działa.

Opublikowano

Mówisz o akumulatorze w samochodzie ? czy jest jakiś w kluczyku. Nie śmiać sie, zielony z elektryki jestem :grin: Manualne otwieranie działa.

Procedura kodowania kluczyka wg http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2938065.html

1.wkladamy nasz nowy kluczyk do stacyjki przekrecamy na zaplon

2. wkladamy dobry kluczyk w drzwi kierowcy

3.przekrecamy kluczyk w drzwiach w prawo i trzymamy

4. jednoczesnie gdy kluczyk jest przekrecony w prawo w drzwiach naciskamy guzik odblokowywania drzwi kluyczyka w stacyjce na 2 sekundy... powinno mrugnac swiatlami

5. puszcamy po 2 sek i ponownie naciskamy ten sam guzik na 2 sekundy

6. mozemy juz puscic kluczyk w drzwiach i sprawdzic czy dziala pilot

Opublikowano

Miałem u siebie tak samo. Kluczyk sam się rozkodowywał. Wyczytałem,że problemem jest umierająca elektronika kluczyka. Obecnie mam inny kluczyk z B7 i nie mam juz takich problemów. Od ponad pół roku nowy kluczyk nie rozkodował się ani razu.

Opublikowano
  • Autor

Czyli jedynym wyjściem jest zakup nowego kluczyka i jego zakodowanie ?

Opublikowano

Nic nie trzeba kupować. Spróbuj przekodować swój kluczyk zgodnie z procedurą spod linka w mojej poprzedniej odpowiedzi. Właśnie ok. 1h temu przeszedłem przez to z powodzeniem.

Opublikowano
  • Autor

Kolego problem w tym, że ja mam tylko jeden kluczyk ..

Opublikowano

Jeżeli kluczyk będzie się sam często rozkodowywać to będziesz musiał szukać innego. Teraz wystarczy ten rozkodowany klucz włóżyć do stacyjki dać na zapłon i nacisnąć na kluczyku przez 2 sek zamykanie a potem przez 2 sek otwieranie i kluczyk powinien działać . W każdym razie u mnie to pomagało i kluczyk spokojnie otwierał centralny. Tyle,że u mnie kluczyk potrafił w ciągu tygodnia 2 nawet 3 razy się rozkodowywać. Jeżeli moim sposobem nie zakodujesz kluczyka to trzeba to będzie zrobić vagiem bo nie masz 2 kluczyka.

Opublikowano
  • Autor

Gregor i Dariusz leci do was duże Wirtualne Piwko za pomoc ;) Pilot był rozkodowany, zrobiłem tak jak mówiliscie i już wszystko działa. Dziękuje :)

Temat do zamknięcia, pozdrawiam!

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam,
A ja mam powiedzmy zbliżony problem, 

Po każdym odpięciu aku resetuje mi się moduł komfortu, co za tym idzie rozkodowany pilot/y we wcześniejszych Audi (c5) nie miałem nigdy takiego problemu, za każdym razem muszę przechodzić procedure kodowania/przyuczenia pilota.

Ktoś ma jakiś sensowny pomysł na to?

pzdr,

Opublikowano

Nie rozłączaj aku.