speedway12 Opublikowano 12 Listopada 2008 Opublikowano 12 Listopada 2008 Witam jestem posiadaczem A4 1.9Disel od trzech dni,dzisiaj właśnie przestała mi świecić kontrolka świec żarowych przy zapalaniu,w czym problem ??? proszę o pomoc
speedway12 Opublikowano 12 Listopada 2008 Autor Opublikowano 12 Listopada 2008 Może tak szybko gasnie nie bo caz czas wcześnij było oki,teraz wcale sięnie zapala
Darev Opublikowano 13 Listopada 2008 Opublikowano 13 Listopada 2008 Spalona, albo wypadła z zegarów, wisi ona na osobnych przewodach. Wykręć zegary a się dowiesz o co biega.
speedway12 Opublikowano 13 Listopada 2008 Autor Opublikowano 13 Listopada 2008 dzisiaj zapaliła ale tylko raz i na sekundę
NYNA Opublikowano 13 Listopada 2008 Opublikowano 13 Listopada 2008 No a po co ma się zapalać za każdym razem jak świece grzeją dopiero wtedy jak temp. spadnie poniżej 5 stopni. U mnie też się zapala na momencik albo wcale i wszystko jest ok.
Darev Opublikowano 13 Listopada 2008 Opublikowano 13 Listopada 2008 Wg mnie to powinna się raczej na momencik zaświecić, gdyż ta kontrolka nie sygnalizuje tylko grzania świec lecz również kotrolę sprawności układu elektrycznego. Oczywiście jak spadnie temperatura otoczenia poniżej 8 stopni (dane producenta) to zaczynają grzać świece i wtedy świeci dłużej.
_Solar_ Opublikowano 13 Listopada 2008 Opublikowano 13 Listopada 2008 Wg mnie to powinna się raczej na momencik zaświecić, gdyż ta kontrolka nie sygnalizuje tylko grzania świec lecz również kotrolę sprawności układu elektrycznego. Oczywiście jak spadnie temperatura otoczenia poniżej 8 stopni (dane producenta) to zaczynają grzać świece i wtedy świeci dłużej. u mnie nawet w lecie przy ponad 30stopniowym upale mrugnęła kontrolka od swiec zarowych.Tak jak kolega wyzej napisał swiadczy to o sprawnosci ukladu.W zimie przy ujemnej temp.bedzie swiecic troszke dluzej sprawdz czy kontrolka dobrze siedzi w zegarach lub moze byc przewod przy kontrolce przełamany...Jak juz jest mowa o świecach to watro by je przy okazji sprawdzic czy nie sa juz moze przepalone,bo pozniej przy ujemnych temperaturkach moze byc maly problem z odpaleniem autka a mocno zuzyta swieca zarowa moze doprowadzic rowniez do wiekszych problemow z silnikiem wiec przed zima warto je sprawdzic ja juz to uczynilem bo niestety okazało się ze 2 byly w nie najlepszym stanie
Rekomendowane odpowiedzi