Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Nowy wałek rozrządu pomocy , problem nie ustał

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No powinny być cztery takie sztuki w końcach wałków dźwigienek pompowtrysków :

39b2b91724640efem.jpg

89ce476518e9d403m.jpg

Jak któryś wypadnie , to silnik ma małe ciśnienie w magistrali olejowej i nie zapewnia ono prawidłowego napełniania popychaczy zaworów, co w prezencie nam daje piękne dudnienie z dolotu :naughty:

jutro musze tam zajrzeć u siebie. Dał byś rade wrzucić większe foty? bo nie moge coś powiększyć

Opublikowano
http://naforum.zapodaj.net/73ecf2b590d2.jpg.html chociaz niewiem czy mi sie dobrze wydaje ale broki byly przypadłością b7 a nie b5. Jesli sie myle prosze sprostować

Edytowane przez nik23

Opublikowano

No niestety fotki nie moje tylko gdzieś zapożyczone i to jest ich największy rozmiar :naughty:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

mam pytanie jeszcze, jesli rozbiore te pokrywe z góry to jak z olejem ? musze wlac nowy ?

Opublikowano

chociaz niewiem czy mi sie dobrze wydaje ale broki byly przypadłością b7 a nie b5.

AJM to w prostej linii protoplasta AWX-a, AVF-a ,BKE i BRB, a także dwulitrowego BPW. :whistling:

We wszystkich występują takie same wałki dźwigienek pompowtrysków z aluminiowymi brokami :hi:

mam pytanie jeszcze, jesli rozbiore te pokrywe z góry to jak z olejem ? musze wlac nowy ?

Oleju nie musisz wymieniać .

Opublikowano

Tylko widzisz Piotr z brokami niebyło problemów dopóki tych silników nie zaczęto w Polsce składać. Cięcie kosztów. Chociaż myśle że gdyby je dzieci w chinach składały było by jeszcze gorzej

Opublikowano
  • Autor

Ok Piotr dziękuje za odpowiedz. Cały temat wydrukuje i zbiorę sobie do kupy co do tych borkow. Mam nadzieje ze nic nie bede musiał wymieniać i wezmę sie za to jak sie ociepli. Szkoda tylko, ze jak wymieniał mi mechanik walek to nie wiedział o tym ze cos takiego istnieje. Chociaz byłem u pewnego mechanika ustawiać zbieżność to nie miał pojęcia ze cos takiego istnieje jak Broki , tylko powiedział ze chodzi jak by miał wytarty walek .. Heh .

Witam ponownie, panowie jak sprawdzic kat synchronizacji walka czytałem o normach ale stwierdziłem ze najlepiej bedzie jesli zapytam, a także jak spraedzic ciśnienie oleju? Na jakim kanale przez VCDS sprawdzę ten kat ?

Miałem na myśli prawdopodobnie kąt wtrysku czytałem se

Normy (-2.9 do -3.4). A ktoś ustawił 0,9 i auto chodziło o wiele ciszej