Skocz do zawartości
IGNOROWANY

2bieg wentylatora

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam nie wiem czy dobrze pisze ale mam problem.nie wlacza mi sie szybki bieg wentylatora tylko kreci sie pomalu gdy jest wlaczona klima.bledów nie pokazuje,ale gdy odlacze czujnik z tylu silnika to od razu wentylator wlacza szybki bieg,sprawdzilem przekaznik i wszystko ok.zaznaczam ze mam tylko 1 wentylator silnik ALT.dzieki i pozdrawiam

Opublikowano

Ta ma być, jest teraz zimno to po co wentylator ma zasuwać pełną mocą. Zrobi się cieplej to przyspieszy :wink:

A po za tym u nas wentylator(y) nie mają biegów, obroty regulowane są płynnie przez moduł.

Opublikowano

Tak działa kilimatronik sam automatycznie ustawia prędkość wentylatora. A jak sam naciśniesz na panel klimatronika to włącza się druga kreska (czyli prędkość) od wentylatora ?

Opublikowano

Tak działa kilimatronik sam automatycznie ustawia prędkość wentylatora. A jak sam naciśniesz na panel klimatronika to włącza się druga kreska (czyli prędkość) od wentylatora ?

witam niebardzo rozumiem.jezeli na klimatronicu wylacze econ.to wentylator sie kreci bardzo powoli.chodzi mi o to ze jak robie test klimatronica vagiem.i przechodzi na kanal wentylatora szybki bieg to go nie wlacza pozdro czujniki sa ok