skulcz Opublikowano 8 Grudnia 2015 Opublikowano 8 Grudnia 2015 Witam. Zapodałem Rns-e do mojego wozu , ale mam mały problem potrzebuję przerobić końcówkę od gps na Gniazdo fakra. Gniazdo kupiłem ale nie mam pojęcia jak zarobić kabel i po co jest pin. Czy ktoś ogarniał temat?
kdawid Opublikowano 12 Grudnia 2015 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Aby zarobić gniazdo lub wtyk fakra na przewodzie potrzebna jest lutownica+cyna, zaciskarka do tego typu złączy oraz troszkę wiedzy jak prawidłowo ściągnąć izolację z przewodu oraz zacisnąć i zlutować wtyk lub gniazdo Jak są te trzy elementy to 10 min roboty i gotowe. Tu masz filmik na którym jest dokładnie pokazane jak to zrobić, w niektórych gniazdach zamiast zaciskać ten środkowy bolec trzeba go przylutować
skulcz Opublikowano 14 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 14 Grudnia 2015 Bardzo dziekuje. Ja tylko nie dopisałem małego szczegółu ,że jest to gniazdo kontowe. Z prostym napewno jest łatwiej. Gdyby znalazł się podobny film do gniazda kontowego było by super. Jeszcze raz dzieki.
kdawid Opublikowano 16 Grudnia 2015 Opublikowano 16 Grudnia 2015 (edytowane) do kontowego nie widziałem filmu i w sumie jak oglądam gniazdo takie jak tu http://multisort.pl/product/Zlacze-antenowe-1x-Fakra-zenskie-katowe,10338.html to zarabia się je tak samo jak proste Edytowane 18 Grudnia 2015 przez kdawid
Gac3k Opublikowano 8 Stycznia 2016 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Panowie, a czy ktoś montował RNS-E w samochodzie z BNS 4.2 ? Chciałbym użyć wbudowaną ORI antenę dachową w której jest chips GPS. Pomoże ktoś ?
ucho.77 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Wtyczki od gps-a w bsn i rns-e są takie same
Gac3k Opublikowano 8 Stycznia 2016 Opublikowano 8 Stycznia 2016 A gdzie znajduje się sprzętowo nawigacja BNS 4.2 ? W bagażniku ?
kdawid Opublikowano 10 Stycznia 2016 Opublikowano 10 Stycznia 2016 A gdzie znajduje się sprzętowo nawigacja BNS 4.2 ? W bagażniku ? Musisz dokupić lub dorobić kabel który przeciągniesz z lewego boczku bagażnika do RNS-E
Gac3k Opublikowano 10 Stycznia 2016 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Ok, myślę że uda mi się przedłużkę wykonać dzięki za info.
Rekomendowane odpowiedzi