Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana modułu komfortu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Noszę sie z zamiarem wymiany komfortu XXX 064 N na obsługujący elektryczną klapę.

I teraz pytanie.

Czy wystarczy kupić sobie na przykład taki moduł http://allegro.pl/audi-a4-b8-modul-komfortu-8k0907064cp-i5855759484.html

wysłać go do zdjęcia CP na przykład tu http://allegro.pl/audi-component-protection-cp-ochrona-komponentu-i5849762768.html

następnie zamontowac w aucie, wklepać kodowania VCDSem i cieszyć sie na możliwość montażu klapy , czy też trzeba jeszcze coś tajemnego po drodze wykonać?

Wszelkie uwagi i konstruktywna krytyka mile widziane

Opublikowano
  • Autor

Nie wiem, wziałem pierwszy z brzegu. Gdy będę sie decydował na wymianę to wybiorę oczywiście taki który wymieniłeś w swoim temacie o klapie.

edyta

któryś z końcówką AE , DE, Q , AQ , BQ , CQ ,DQ , CS :)

Edytowane przez zbigor

Opublikowano

Ten sposob co opisujesz to tak sie nie da :wink:

w KOMFORCIE sa przypisane kluczyki , aby to miało sens to magik musi miec tez twoj samochod ( kluczyki oraz KOMFORT)

A w przyszłosci przy pierwszej wizycie w ASO wywali komponent oraz unieruchomi auto :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Do ASO nie będę zaglądał :) Mam od mechaniki wystarczająco obytego magika z ELSĄ, ETKą, VCP.

Wiec nie martwie sie tym co mogą w ASO zepsuć :grin:

Ale skoro musi być auto + kluczyki to doooopa blada.

Nie wyślę na drugi koniec Polski modułu i kluczyków

A mając np aktualny VAG CAN PRO da sie te kluczyki dopisać po zdjęciu CP?

Czy też auto musi mieć wpięty komfort w którym chcemy zdjąć CP i magik fizycznie sie podpina ze sprzetem.?

Pytam bo w takim razie jak ten magik z aukcji którą podalem zdejmuje CP

i jak robi to magik z rej aukcji? AUDI VW OCHRONA KOMPONENTU ZDALNIE 2015 BEZ ONLINE (5850022125) - Allegro.pl - Więcej niş aukcje.

Chwali sie że może to zrobić zdalnie. Wiec kluczyków nie będzie miał.

Edytowane przez zbigor

Opublikowano

ani VCP ani VCDS nie zrobi tego :wink: za słabe sprzęty

i jak robi to magik z rej aukcji? AUDI VW OCHRONA KOMPONENTU ZDALNIE 2015 BEZ ONLINE (5850022125) - Allegro.pl - Więcej niş aukcje.

na FORUM raczej nikt ci nie powie jak gosc to robi , pytaj tego magika :hi:

Do ASO nie będę zaglądał :)

a czemu tak sie boisz ASO i CP ? przeciez wyjdzie to cie taniej

Opublikowano
  • Autor

ani VCP ani VCDS nie zrobi tego :wink: za słabe sprzęty

na FORUM raczej nikt ci nie powie jak gosc to robi , pytaj tego magika :hi:

Do ASO nie będę zaglądał :)

Nie boję się ASO i chyba tam zaglądnę obadać co i jak.

Ale będę musiał w garniak wskoczyć i bo inaczej traktują człowieka jak zło konieczne. Warszawa Panie , Warszawa....

btw

Ile kosztuje CP w ASo . Orientujesz się?

Opublikowano

Magicy maja sposoby na usuwanie CP ,ale komfort jest specyficznym modulem bo w nim sa zapisane dane kluczykow.

Oczywiscie znajda sie tacy co i z tym sobie tez poradza ,ale raz ze potrzebne bedzie auto oraz wszystkie obecne kluczyki ,a dwa ze skasuja pewnie wiecej jak ASO.

Opublikowano
Ale będę musiał w garniak wskoczyć i bo inaczej traktują człowieka jak zło konieczne. Warszawa Panie , Warszawa....

Które ASO konkretnie? Bo ja np. na Połczyńskiej dorabiałem kluczyki i cena z kodowaniem wyszła niższa niż niektórzy podają w mniejszych miastach. A wcale w garniaku nie pojechałem, zniżek też nie mam :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Które ASO konkretnie? Bo ja np. na Połczyńskiej dorabiałem kluczyki i cena z kodowaniem wyszła niższa niż niektórzy podają w mniejszych miastach. A wcale w garniaku nie pojechałem, zniżek też nie mam :decayed:

R&W. O ile w sklepie jest OK to doradca z serwisu potraktował mnie kiedyś jak zło konieczne.

Wypróbuję zatem ASO na Radzymińskiej.

THX :)

No nie wiem.

Jeśli wszystkie ASO w Warszawie mają jak tak jak R&W to będzie droooooogo.

W R&W zdejmują CP TYLKO na nowych częściach kupionych u nich.

Próbuję dalej...

Edytowane przez zbigor

Opublikowano

R&W. O ile w sklepie jest OK to doradca z serwisu potraktował mnie kiedyś jak zło konieczne.

Wypróbuję zatem ASO na Radzymińskiej.

THX :)

No nie wiem.

Jeśli wszystkie ASO w Warszawie mają jak tak jak R&W to będzie droooooogo.

W R&W zdejmują CP TYLKO na nowych częściach kupionych u nich.

Próbuję dalej...

jak nie ogarniesz to wykonuje taka usługę- przeniesienie immo i komponentu do drugiego modułu

Pozdrawiam Konrad.pytania na praw lub tel

• 3 lata później...
Opublikowano

Witam przymierzam się do wymiany modułu komfortu w a4 b8. Robie to dlatego że chce mieć lampy xenon.

Czy po wymianie tego odpale samochód?

Czy po wymianie muszę odwiedzić mechanika/aso?

Czy vcds ogarne temat sam?

Jest ktoś na Śląsku co ogarnia temat sam?

Opublikowano

Modul komfortu to nie ma nic wspolnego z xenonami ..

Opublikowano
52 minuty temu, MarcinOslo napisał:

Modul komfortu to nie ma nic wspolnego z xenonami ..

Sugerowałem się tym postem. I wyczytałem że mój modul komfortu nie obsluguje bixenona.

https://portal.a4-klub.pl/wymiana-przednich-zwyklych-lamp-na-bixenon-led-2008-2012/

Opublikowano
Godzinę temu, Yoke11 napisał:

Sugerowałem się tym postem. I wyczytałem że mój modul komfortu nie obsluguje bixenona.

https://portal.a4-klub.pl/wymiana-przednich-zwyklych-lamp-na-bixenon-led-2008-2012/

Link sie nie otwiera.

Przednimi lampami steruje modul centralnej elektryki (09-MCE) ,nie komfort.

Po jego wymianie da sie odpalic auto ,ale sporo rzeczy nie bedzie dzialac z racji ochrony komponentu ktorej VCDS nie usunie.

Opublikowano
18 minut temu, MarcinOslo napisał:

Link sie nie otwiera.

Przednimi lampami steruje modul centralnej elektryki (09-MCE) ,nie komfort.

Po jego wymianie da sie odpalic auto ,ale sporo rzeczy nie bedzie dzialac z racji ochrony komponentu ktorej VCDS nie usunie.

Masz racje to ten modul na allegro opisuja go jako modul komfortu dlatego tez i ja tak go opisalem. Czyli samochod normalnie odpale i bedzie jezdzil... a jaki koszt usuniecia tego?

Opublikowano

Koszt zdjęcia ochrony komponentu może dość różnic się miedzy poszczególnymi ASO musisz podzwonić w swojej okolicy ale powinni zrobić za około 200 - 300zł.

Ponadto najlepiej mieć od sprzedającego rachunek na wypadek gdyby moduł okazał się lewego pochodzenia

Opublikowano
12 minut temu, bin85 napisał:

Koszt zdjęcia ochrony komponentu może dość różnic się miedzy poszczególnymi ASO musisz podzwonić w swojej okolicy ale powinni zrobić za około 200 - 300zł.

Ponadto najlepiej mieć od sprzedającego rachunek na wypadek gdyby moduł okazał się lewego pochodzenia

200-300 zł za zdjęcie CP w ASO? Gdzie mają takie ceny? Dwa lata temu temu wołali u mnie 600 zł.

Opublikowano

Ja robiłem za 250zł w Porsche Sosnowiec mieli najtaniej w śląskim gdzie najwyższa cena to było 1000zł w Rybniku, dlatego napisałem żeby sprawdzić w kilku miejscach

Opublikowano

A ja mam najblizej do rybnika