deamone Opublikowano 13 Grudnia 2015 Opublikowano 13 Grudnia 2015 (edytowane) Hej Mam taki problem że nie mogę połączyć się z modułem komfortu, świateł i modułem kierownicy. Podczas próby łączenia się z tymi modułami słychać cykanie „chyba w zamkach drzwi” Wiem że prawdopodobnie mam uszkodzony moduł komfortu bo alarm samoczynnie się załącza, a oświetlenie w kabinie podczas otworzonych drzwi co jakiś czas miga i słychać ten sam dźwięk. Coś jakby moduł się restartował. Czy on może powodować problem połączenia się z pozostałymi modułami? up. Odłączyłem moduł komfortu(wszystkie wtyczki), nie ma teraz cykania podczas łączenia się z modułem świateł i kierownicy, jednak nadal nie mogę nawiązać połączenia z tymi modułami. Może ktoś wie czy moduł świateł i kierownicy komunikują się za pomocą lini K, czy może za pomocą CAN-u, może mam jakiś problem z Can-em albo linią K, bo wychodzi na to że nie mogę się połączyć z żadnym z modułów w okolicy kierowcy, oprócz licznika. Wszelkie sugestie mile widziane Edytowane 13 Grudnia 2015 przez deamone
Homiczek Opublikowano 25 Grudnia 2015 Opublikowano 25 Grudnia 2015 w b6 z modułami łączysz sie po K. Ale one wewnętrznie między sobą mogą i używaja cana. Ale to dokładnie trzebaby na schematy popatrzeć między którymi modułami jest K a gdzie wewntrzna linia CAN
wrclaguna Opublikowano 26 Grudnia 2015 Opublikowano 26 Grudnia 2015 A jaki kabel masz ? bo chinole to loteria
deamone Opublikowano 10 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 10 Stycznia 2016 Kabelek mam Viakena za około 50zł, mam tez chiński ale on widzi tylko radio...
Rekomendowane odpowiedzi