Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z odpalaniem powrócił

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,wymieniłem dwa czujniki halla oraz tem silnika, auto odpalało dobrze przez dwa tygodnie teraz znów się pogniewało,mianowicie nie odpaliło mi w niedziele trzeba bylo na hol brać,natomiast jak odpaliłem to zostawiłem go na benzynie znaczy przełączyłem na benzyne i dzisiaj odpalił dobrze lecz troszkę szarpało ,możliwe że może przepuszczać parownik od gazu i gaz zostaje w układzie i przez to auto nie chce odpalić ?

Opublikowano

Możliwe, zakręć zawór w butli i pojeździj tak kilka dni.

Opublikowano

Może wina jest w automatycznym przełaczniku gazu.Dość czesto sie psuja.Najlepiej pojeżdzić na samej benzynie o obczaić wtedy.

Opublikowano

Sprawdź szczelność reduktora. Jeśli puszcza to mogą być kłopoty z opalaniem.

Opublikowano
  • Autor

właśnie chodzi o to że kiedy przęłącze na benzyne tak wczoraj zrobiłem jakieś 2 km przed celem to rano odpalil normalnie i nie szarpało na benzynie,z zakręcaniem butli testowałem ale jeszcze przed wymianą tych czujników to nic nie dawało,bardziej stawiałem na parownik że przepuszcza,nie wiem od czego zacząć w sumie.

Opublikowano

Zacznij od zrobienia dłuższej trasy na benzynie,W parowniku wysiadaja membrany jak one puszczaja to brak ciśnienia i problem.

A tylko na zimnym masz problem z odpalaniem??W sumie ja mam sekwencje i ciepły czy zimny zawsze najpierw odpala na benzynie,Niema takiej możliwości by odpalić na samym gazie,Nawet jeśli ciepły to odpala na beznynie i przełancza odrazu na gaz.Jeżeli masz inaczej to jest problem

Edytowane przez lukasz2107

Opublikowano
  • Autor

dobra parownik wymieniony i jest bez zmian na zimnym i ciepłym kolego nie da się jeździć na benzynie bo przerywa i nie ma mocy ,przepustnica jest raczej do wymiany bo przepływomierz to wątpie:)

Opublikowano

i dalej zero błędów pod kompem??może przejechać sie z podłączonym i wtedy może pokaże jakiś bład jak zacznie szarpać

Opublikowano
  • Autor

już sam nie wiem co czy ta przepustnica czy aparat zapłonowy ,gościu podłączał pod kompa i sprawdzał mape benzyny wszystko jest okej ,dajesz gazu to tak jakby nie było mocy coś się nie otwierało czy jak .nawet na gorącym silniku.

teraz to w ogóle nie chce odpalić jedynie z plaka pali