Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Nietypowy problem z mokrą podłogą w środku od strony pasażera. Pomocy !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

mam nie typowy problem. Od nie dawna zauważyłem ze gdy w trakcie jazdy po deszczu gdy jest mokro od strony pasażera z tyłu w miejscu trzymania nóg jest mokro a dziś to juz tragedia woda stoi dosłownie. Nikt nie siedziałz tyłu a i wycieraczka zostałą zdjęta. Podejrzewam że woda dostaje się z pod nadwozia ale którędy ? i czy jest to możliwe ? bo jest to tylko po deszczu jak samochód jezdzi w trakcie deszczu lub po prostu ulica jest mokra.

Miał ktoś taki przypadek ? ;/

Pomocy bo mi wszystko zgnije !

Opublikowano

Zobacz od dołu czy masz podłogę całą.

Opublikowano

Mogą być zapchane odpływy które się znajdują we wnęce gdzie jest akumulator.Woda się zbiera i przelewa przez filtr kabinowy.

Trzeba je udrożnić.

Opublikowano
  • Autor

filtr wymieniałem pare dni temu. Był mokry faktycznie. Dziś był na podnieśniku i mechanior powiedział że jest taki korek ale on jest ok więc to nie od dołu na pewno. Bo woda dosłownie stoi. Możliwe że właśnie przez zatkany odpływ przy aku ? moko jest tylko z tyłu po prawej stronie. Dodam że nie posiadam szyberdachu.

Polecił mi żebym zdją siedzenia cała podłoge z tyłu wysuszył i polał cały samochód wodą i zobaczył którendy to przecieka..

Co o tym myślicie ?

Opublikowano

Na pewno są to te odpływy pod akumulatorem.Też to przerabiałem.Musisz je udrożnić potem samochód do garażu i suszyć-bo będzie śmierdziało.

Opublikowano
  • Autor

jak wymieniałem aku to troche liści było, powyciągałem je i tyle ale w sumie nie wszystkie. Mówisz że to to może być przyczyną ? Ale niby którędy by się dostawało aż do tego miejsca tylko gdzie się nogi trzyma ?

Bo ostatnio też wyciągałem schowek bo ciągnołem kabel do bagażnika i nie widziałem tam żeby było mokro coś. Więc którędy by leciało, jakimś kanałem czy jak ?

Opublikowano

Korzuch, wyczyśc odpływy pod aku i serwem.

Opublikowano
  • Autor

uczynię to jutro i wysuszę podłogę. Dam znać co się będzie działo..

Opublikowano

Nie wiem czy nie będziesz musiał podnosić całej wykładziny z jednej strony.

Mi jak się 1,5 litra coli wylało to mokro było aż do samej podłogi.

Opublikowano
  • Autor

masakra jednym słowem co dziś zobaczyłem !!

Wykręciłem siedzenia i cały kokpit z przodu bez deski rozdzielczej, zdjołem całą podłoge i ku mojemu zdziwieniu cała zalana od strony pasażera calutka, mierząc linijką to 8cm wody stało na dole, a naj gorsze jest to że dużo kabli jest poprowadzone przez dół i wszystkie w wodze.

Przyczyna była taka że cały filtr kabinowy był mokry więc tamtendy woda się dostawała za pewne przez pare ładnych miesięcy... ale jak to możliwe ?

Podszybie jest nie halo czy jak ?

Edytowane przez fixu

Opublikowano

Jak długo stał na zewnątrz z zapchanymi odpływami to tak będzie się działo.

Ciężko teraz przy tej pogodzie będzie to wysuszyć.

Edytowane przez Fido

Opublikowano
  • Autor

ale zdaje mi się że to centralnie na filtr powietrza kapie bo cały filtr jest mokry a filtr jest naj wyżej położony od reszty i albo puszcza z plastiku gdzieś a jak nie to nie wiem.. bo to przez filtr leciało do środka.

z wysuszeniem nie będzie problemu bo całą podłoge wyciągnołem i jest goła teraz w środku.

jak wymieniałem filtr (chodzi o kabinowy) to też było mokry do połowy a reszta suchutka była bo liście było całe wysuszone a filtr mokry. wymieniłem filtr i dalej mokro. Dziś jak go myłem na myjni i podniosłem maskę później to pod filtrem było piana z mycia auta. Więc to przez plastik puszcza pewnie nie szczelny. Pytanie teraz czy wymiana podszybia całego pomoże czy lepiej czymś zalecić ?

Opublikowano

Może być rozszczelniony a poprzez duży poziom wody na podszybiu poprostu cieknie.

Opublikowano
  • Autor

wymienię cały plastik podszybia na nowy a wcześniej puki jest wyciągnięty cały środek złoże podszybie te co mam i poleje duzą ilością wody i się okaże którędy dokładnie cieknie..

Opublikowano

Ty nie chodzi o plastik podszybia tylko mocowanie fittra kabinowego, jego szczelność z podwoziem.

Opublikowano
  • Autor

aa więc jutro odkręcę go całego od strony silnika, wyczyszczę i zobaczymy jak to będzie grało..

Opublikowano

Nie wyciągaj.

Wyczyść odpływy i dopiero sprawdź czy nie cieknie lejąc wodę po przedniej szybie.

Opublikowano

Witam kolega a,swojej audi miał podobnie lecz u niego zalaniu został,uszkodzony moduł komfortu. Ja miałem problem z woda gdzie jest akumlator był zalany odplywy znajdują się pod aku oraz pod serwem golym okiem nie zobaczysz nic zdemontuj i zobacz czy przepływ jest drożny. Następnie masz zaślepki idące do wnętrza oraz przewody idące do nagrzewnicy mogą byc dzury i woda idzie do wnętrza bez demontatrzu sie nie obędzie

Opublikowano
  • Autor

cały środek mam zdjęty oprócz deski rozdzielczej więc wszystko. I cieknie gdzieś po prawej stronie tylko jak jest filtr powietrza kabinowego a reszta suchutka. Jest tak mokro że aż woda stała po ściągnięciu całej wykładziny z samochodu. woda stała normalnie, mierząc linijką miała aż 8cm... więc zbierałą się bardzo długo taka ilość na pewno przez pare ładnych miesięcy a poprzedni właściciel olał za pewne sprawe...

Udrożnię kanały pod aku poskładam i będe obserwował którendy dokładnie idzie. Jak to nie pomorze pujdzie obudowa filtra jak nie to to puszcza przez osłonę plstikową podszybia

dziś wyczyściłem kanały pod aku i zauważyłem że w sumie filtr kabinowy (pyłkowy) nie powinno go widać gołym okiem dopiero po ściągnięciu osłony lecz właśnie nie ma tej osłony patrząc na zdjęcia obudowy filtra pyłkowego. u mnie jest tylko ta dolna część i tyle i widać go całego więc to to było na pewno przyczyną dostawania się wody do wnętrza auta. Zakupie górną osłone filtra i będzie pewnie ok. Acz kolwiek do wymiany cała wykładzina z niego, po wyciągnięciu jest tak mokra żę nie da się ją w normalny sposób wysuszyć a w dodatku tam gdzie było naj więcej wody jest grzyb na piance więc nowy cały dywanik do wymiany...

Opublikowano

Albo prania.

Tyle że będziesz musiał wydrzeć ją całą z auta.