Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Klekotanie po dodaniu gazu i trzęsie autem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A, czyli rysa na trzecim , to już trochę lepiej mi to pasuje do tego co widać w 013 :decayed:

Ciśnienie oleju możesz sprawdzić i to najlepiej od zimnego motoru do momentu aż złapie 90 na blacie .

Trzeba wszystko dokładnie posprawdzać :hi:

Opublikowano
  • Autor

a taka ryska (przyjmując że nie ma innej) :) kwalfikuje wałek do wymiany?

Opublikowano

Ona raczej nie kwalifikuje wałka do wymiany, ale ciekawy jestem jak wygląda krzywka obok niej i jej szklanka ... :naughty:

Edytowane przez piotrsob1

Opublikowano
  • Autor

jak bedę miał czas to wyjmę wałki i szklanki to zrobię fotki;p póki co dzięki wielkie kolego

Opublikowano

A poskładasz to potem sam prawidłowo do kupy :decayed:

Po zdjęciu samego dekla dostęp jest słaby, ale jeżdżąc autem ręcznie na biegu , albo kręcąc można za podlewarowane koło można to powoli posprawdzać :naughty:

Opublikowano
  • Autor

hmmm dobra bo mnie stresujesz niepotrzebnie;p zawiozę do mechanika i niech sprawdzają. jak mi się nie opłaci tutaj robić to ładnie na lawecie do pl pojedzie

rozmawiałem dziś ze znajomym mechanikiem i stwierdził że to wtrysk albo uszczelka wtrysku. po odpaleniu na zimnym ewidentnie chodzi na 3 gary i kopci. jutro auto jedzie na dokładną diagnozę. ale możliwe że to właśnie wtrysk?? na nagrzanym bardzo wali więc ja osobiście wtrysk bym wykluczył...

Opublikowano

Mi to na awarie pompki nie wygląda :decayed:

Siedząc na odległość od pacjenta bardzo ciężko coś stwierdzić z bardzo dużym prawdopodobieństwem, chyba że objawy są na tyle typowe że nie można mieć wątpliwości :naughty:

Potrzebny Ci fachura , który PD-ki ma w jednym palcu :hi:

Opublikowano
  • Autor

Silnik otwarty - diagnoza- popękane szklanki. Mam nadzieje ze tylko to. a żeby ta wymienić duże zabawy? Tzn trzeba zdjąć głowice i planować? Bo nic o tym nie wspomniał. Tylko że wymieni...

Edytowane przez waldi_007

Opublikowano

Same szklanki wymienisz bez zdejmowania głowicy.

Mecher słyszał jak silnik pracuje podczas przegazówki ?

Bo to klekotanie to według mnie nie są szklanki, chyba że któraś uszkodzona blokuje niedomknięty zawór , a tłok w niego napie..ala :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Słyszał ale wtedy stwierdził że wtrysk [emoji51] no ale mówił że rozbierze i zobaczy i okazało się że szklanki popękane. Czy zablokowana to nie wiem bo nic ni mówił.

Opublikowano

To niech dojdzie z pewnością 100 % , co jest powodem klekotania , za nim zacznie cokolwiek wymieniać :decayed:

Żeby się nie okazało, że wymieni Ci wałek , szklanki a potem okaże się że jednak dół silnika na złom i najlepszym wyjściem by była od razu wymiana całego słupka :P

P.S.

Na 99% według tego co słyszę to klekotanie pochodzi z układu korbowo-tłokowego, gdyby to był pompowtryskiwacz, to po odjęciu gazu powinien się od razu wyciszać .

Poza tym to nie ten typ klekotania , wtedy bardziej tłucze niż klekocze :naughty:

Podliczaj ewentualne koszta żeby głupot nie narobić.

Tak dla orientacji:

http://allegro.pl/silnik-1-9-tdi-awx-vw-audi-a6-c5-a4-b6-gwarancja-i5870357946.html

Edytowane przez piotrsob1

Opublikowano
  • Autor

Hm no przed chwilą dzwonił że zrobione. Szklanki wymienił i niby ok. Mam nadzieję że sie nie rozczaruje na miejscu.

Auto odebrane. Wymieniony wałek i szklanki. Widziałem stary wałek i jedna krzywka nieźle zdarta a szklanka pod nią z dziura i tak jak by wklęsła. Mechanior stwierdził że od nowości siedzą więc 350 tys wytrzymują[emoji51] dzięki za pomoc koledzy i życzę dobrego w Nowym Roku!

Opublikowano

Problem znikł? Przestało klekotać?

Opublikowano
  • Autor

Tak. Wszystko wróciło do normy.

Opublikowano

No to dobre wieści z nowym rokiem :)

Dobrze że moje czarne przypuszczenia się nie potwierdziły :hi::decayed: