Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 1Z] mokry amortyzator z tyłu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

zmieniałem dziś koła i patrzę sobie na jeden amorek tylni a on cały mokry :shocked:

dotknąłem palcem i n ie jestem w stanie stwierdzić co to za ciecz, tzn. czy olej czy woda (dzień bez deszczu, poza tym pozostałe 3 amorki były suche)

Czy coś się stało z amorkiem? i wycieka z niego olej?

jeśli tak to jaki koszt amorków na tył. I czy można wstawić używane amorki?

Opublikowano

Olej z niego wycieka :confused4:... Puscił, poprostu amory masz do wymiany :).....

Opublikowano

do wymiany komplet na tył :gwizdanie:

Opublikowano

Jak masz dobre opony to wymieniaj jak najszybciej bo będzie cieło oponę. Kupuj nowe.

Opublikowano

tak jak koledzy wspomnieli wymień amory tył i nie oszczędzaj tu na używkach bo nowe są dosyć tanie myślę że zmieścisz sie tu w 100 za jeden dobrej firmy np bilstein

Opublikowano

dzięki chłopaki za fachową opinię...

teraz pytanie techniczne: co mam kupować do wymiany tych amortyzatorów (oprócz samych amorków) czy trzeba zakupić jakieś gumy i co ze sprężynami?

Opublikowano

Zwróc uwagę jak wyglądają odboje amortyzatora, mogą być również wyjechane... koszt: jakieś niecałe 100 zł za komplet. A tak poza tym raczej żadnych innych gum nie trzeba wymieniać.

Opublikowano

ja mam odboje do tyłu alenie wiem czy będą pasowały bo mam od B6

Opublikowano

dzięki chłopaki za fachową opinię...

teraz pytanie techniczne: co mam kupować do wymiany tych amortyzatorów (oprócz samych amorków) czy trzeba zakupić jakieś gumy i co ze sprężynami?

Możesz mieć do wymiany oba odboje oraz tą gumę, na której spiera się u dołu sprężyna w tym uszkodzonym amortyzatorze. W samochodzie, który jest w rodzinie była taka sama sytuacja. Wylany olej spowodował, że ta guma sie rozlazła.