Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Szkoda parkingowa, AC - TUZ, wycena

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam o to mój "ból" wolałbym to zrobić - Ubezpieczenie z TUZ - zakres pełny zgodny z OWU. Chciałbym zgłosić szkodę - przyhaczyłem o kamień na posesji przy cofaniu. Czy coś z AC dostane? To ostatni rok jaki będę mieć AC. Zderzak raczej tylko do malowania ? Proszę o poradę co robić. Pozdrawiam.

21litrp.jpg

ff05e1.jpg2qlh93n.jpg2wdoidy.jpg34i0il0.jpg

Opublikowano

Zgłoszenie tej szkody mija się z celem! Zapisy OWU, zwykle gwarantują ubezpieczycielowi zwolnienie z odpowiedzialności za szkody o wartości mniejszej niż 1000 zł. Przeczytaj OWU, jeśli znajdziesz taką klauzulę, to niczego nie uzyskasz, poza utratą zniżki.

Opublikowano
  • Autor

Zgłoszenie tej szkody mija się z celem! Zapisy OWU, zwykle gwarantują ubezpieczycielowi zwolnienie z odpowiedzialności za szkody o wartości mniejszej niż 1000 zł. Przeczytaj OWU, jeśli znajdziesz taką klauzulę, to niczego nie uzyskasz, poza utratą zniżki.

w OWU jest próg 500 zł. Wiec chyba go przekroczę.

Opublikowano

Moga sie tez uprzec ze bylo z twojej strony zaniedbanie i tez nie beda chcieli nic wyplacic

Edytowane przez rav85

Opublikowano
  • Autor

Rzeczoznawca już był, niemiły itp. Ogólnie był na nie. Czekam na rozpatrzenie.

Opublikowano

przy takich szkodach trzeba bylo go odpowiednio doprawic samemu, powiedziec ze stalo sie to na parkingu a nie na posesji i mialbys wiecej kasy

Opublikowano
  • Autor

Stało się to po za domem przy drodze w innym mieście. Jutro miałem dosyłać papiery ze wszystkim do ubezpieczyciela. A dziś o 16 "babsko" wjechało mi w tył. Wiec i tak mam cały tył - klapę, zderzak, lampę do wymiany. I teraz nie wiem czy szkodę z AC będą kontynuować ? Czy wszystko zostanie naprawione tylko z OC sprawcy, I o kasie z AC mogę zapomnieć ?

Edytowane przez baseon

Opublikowano

Dosyłaj papiery i czekaj na kasę. :) A następną zgłaszaj z babskiego OC, tylko nie mów, że miałeś jakąś szkodę nienaprawioną.. Generalnie po oględzinach mogłeś przecież już zderzak naprawić, zanim babsko wjechało ;)

Opublikowano

NIE NIE RÓB TAK

Teraz przy szkodzie z OC sprawcy musisz zgłosić że miałeś szkodę z AC bez znaczenia czy AC ci wypłaci czy nie.

Natomiast przy szkodzie z OC musisz powiedzieć że miałeś lekko zadrapany zderzak wtedy Ci odejmą trochę kasy za lakierowanie.

Jeśli tego nie zgłosisz mogą się w pewnym stopniu "wypiąc" na Ciebie

Za mała odległość czasowa między jedną a drugą szkodą żeby naprawić jeśli by było chociaż z tydzień to można by przyjąć że poprzednia została naprawiona w innym przypadku możesz sobie narobić smrodu bo wszystkie szkody są ewidencjonowane

Z tego co widzę to minęło parę dni więc można przyjąć że poprzednia szkoda został naprawiona jeśli ta nowa szkoda przykryła ślady starej :wink:

Opublikowano

NIE NIE RÓB TAK
Nie rób przekrętów, bo nie dość, że możesz kasy nie zobaczyć, to jeszcze załapiesz się na zarzut z art 286 kk.
Opublikowano
  • Autor

Nie mam zamiaru kręcić. Poprostu uczciwie chce mieć samochód z przed szkód. Ma być naprawione na cacy i tyle. :)

Edytowane przez baseon

Opublikowano

Przyjedzie rzeczoznawca do wyceny nowej szkody, to mu pokaż fotki uszkodzeń z wcześniejszego zdarzenia i po temacie.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Finał zakończony POZYTYWNIE :D Otrzymałem rekompensatę w kwocie 630 zł :banan: