Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Ustawienie rozrzadu 1.8 T AWT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pacjenta 1.8t awt. Mianowicie klient zdjal glowice gdyz jeden zawor dostal po d*pie gdyz napinacz sie zesral. Okej mowie nie mozesz zlozyc to ja ci zloze . Ale wszystko pieknie walki ustawione idealnie z tylu lecz z przodu na kole zebatym walka rozrzadu nie pasuje znak z nacieciem pokrywy zaworow. I to o jakies 9 zebow. Tak ma byc? Czy musza sie zgadzac znaki na wale i na walku oraz z tylu na walkach wszystko jednoczesnie? Jezeli musi to dlaczego tak sie stalo? Obciety klin na kole walku rozrzadu?

przegrzebalem chyba wszystko i nic nie znalazlem na ten temat ;(

Opublikowano

Najpierw sprawdz ten klin, czy wszystko git, jeśli bd dobrze, To ustaw na znaki z przodu i powinno być.

A tak poza tematem to w 1.8 nie ma rozrządu bezkolizyjnego ?

Sam naprawiałem jedną audi 1.8t z urwanym rozrządem i po zdjęciu głowicy nie było najmniejszego śladu styku zaworu z tłokiem, ponadto gdy głowica leżała na płaskiej powierzchni można było obracać wałkami, zawory nie wystawały z komory spalania. Wiec o co tu chodzi ? Jak to w końcu z tym jest ?

Opublikowano

jest napewno kolizyjna ;) Mialem ADR tez byly 3 zawoory pogiete, mialem tez inne awt i tez byly pogiete zawory. Z tym ze tam lancuchy sie pourywaly a tutaj przeskoczyl tylko chyba. Z przodu jak ustawie na znaki to za cholere nawet nie widac cychow z tylu na lancuchu. Znowu jak ustawie z tylu to nie widac tutaj. I oo a juz nie pamietam jak bylo w tamtych ;/

Opublikowano

no wlasnie nie wiem bo nie mam pneumata a zablokowac nie ma za co zbytnio zeby zdjąc je chcialem sie upewnic dlatego

dobra auto opanowane, zrobilem tak: Ustawilem z tylu na lancuchu idealnie i do tego wal korbowy na cych nie patrzac na kolko walka rozrzadu. Odpalil z poczatku bylo kiepsko ale po 5 minutach pracy chodzi jak zegarek :)

No i kolejny problem ;/ autko zlozone odbyta przejazdzka ma pare bledow z wypadaniem zaplonow ale to pikus. Tylko najgorsze jest w tym to ze pojawia sie kontrolka smarowania oleju. Z tym ze na wyzszych obrotach . Przewaznie jest na malych obrotach problem ze smarowaniem... co byscie podejzewali? Smok czy pompa? Moge to jakos vcdsem sprawdzic pogladowo chociaz?

Witam, gdzie znajde zawór dv przy awt? Szukam z gory przy turbo i nic nie widze, a najprawdopodobniej nie podloczylem podcisnienia z kolektora i musze to sprawdzic ;/ prosze o pomoc