Skocz do zawartości
IGNOROWANY

P1479 błąd układu hamulcowego?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, problem z błędem 17887 P1479 008 (system podciśnienia ukł. hamulcowy, usterka mechaniczna) sprawdziłem wszystko, pompa vacu działa, podciśnienie ok 420-500 a czasem i więcej, serwo szczelne, długo trzyma podciśnienie, wężyki ok, zaworki ok, eżektor był wadliwy- wymieniłem ale zero poprawy, hamulce działają dobrze, sporadycznie potrafi włączyć się kontrolka ABS i trakcja ale po wyłączniu zapłonu się nie zapala.

Sprawdzałem i kasowałem błędy wiele razy, po skasowaniu błędów mogę auto zapalić i naciskać hamulec wiele razy i nic, jest ok ale wystarczy przejechać się kawałek, dosłownie 100m i błąd już jest, nawet jeśli nie użyłem hamulca (wyhamowałem ręcznym)

Auto mam od kilku miesięcy, było dużo w nim do zrobienia ale z tym błędem opadają mi ręce, nie mam pojęcia co jeszcze sprawdzić, ewidentnie ma to coś wspólnego z ruchem pojazdu, zapalający się ABS może świadczyć o wszystkim, jak kupiłem eżektor-zamiennik to od razu mi się zapalił i tak co chwilę póki nie założyłem oryginału...

Na dodatek, znalazłem w papierach auta diagnozę dla tego samochodu z serwisu i tam już ten błąd był a było to w 2010r!

Może ktoś obeznany z tematem podpowie coś ciekawego?