domel-x Opublikowano 10 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2007 Witam wszystkich .Mam problem z wyciekającym płynem ze zbiorniczka wyrównawczego ,leci on taką kródką rurką na dole zbiorniczka i wydaje mi się ze jest chyba za duże ciśnienie w układzie chłodzenia .Mianowicie zauwazyłem to na trasie gdzieś około 700 km gdy zacza mi mrygać kontrolka informująca o małym stanie płynu,więc dolałem 1 litr i było ok po ok 200km znowu mi zaczeła mrygać no i podniosłem maske po omacku stwierdziłem że leci tom rurką ,w pracy założyłem wężyk na tą rurke i 2 litrową butelke po coli ,gdy wracałem do kraju było już jasne że leci nią bo w butelce był płyn i tak dolewałem sobie z niej.dodam że jest nowy olej i jest czysty żadna kawa,płyn też nowy czysty bez oleju ,korki zbiorniczka to z 3 wymieniłem,z motorem wszystko ok chociaz przy -10 miał mały problemik odpalić . prosze o jakie kolwiek porady,z góry wielkie dzięki .Pozdrawiam lukas23: zapraszam do newbie kolego to juz druga prosba :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huddig Opublikowano 10 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2007 Zapraszamy do przeczytania regulaminu:-) Mam dokładnie ten sam model co Ty, jeżeli użyjesz szukajki to znajdziesz mój post.Co do uszkodzenia to poszła głowica. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ctv Opublikowano 10 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2007 uszczelka lub glowica Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domel-x Opublikowano 10 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2007 jaka cena takiej naprawy i gdzie najlepiej dać do zrobienia ,najważniejsze pytanko czy moge z tym jeszcze jeżdzić czy lepiej nieryzykować. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nuszek Opublikowano 10 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2007 Naprawa / wymiana uszczelki/ u mechanika 300 zł, z planowaniem głowicy - plus częsci jakieś następne 300 zł. Przy wymianie uszczelki, obowiązkowo nowe sruby do głowicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zdeniu Opublikowano 10 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2007 Naprawa / wymiana uszczelki/ u mechanika 300 zł, z planowaniem głowicy - plus częsci jakieś następne 300 zł.Przy wymianie uszczelki, obowiązkowo nowe sruby do głowicy. cos chyba tanio przecież trzeba zdjąć rozrząd czyli zderzak itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huddig Opublikowano 11 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2007 Mnie to kosztowało około 650 zł.Jak kolega wyżej napisał trzeba sciągnąć zderzak i rozpiąć rozrząd.Przy okazji po planowaniu zmienić uszczelkę i nowe śruby.Sruby powinno dokręcić się według schematu.Jak znajdę to wstawię na forum. Musisz dać to wykwalifikowanemu specjaliście.Mi po wymianie spieprzyli smarowanie do turbiny i szczelkępod kopułą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi