Skocz do zawartości
IGNOROWANY

g89, g17, problem z temperaturą zewnętrzną.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

mam problem w b5 2000r, licznik jaegera - na wyświetlaczu nie podświetla temperatury zewnętrznej, ale czasem pokaże i wskazania były błędne -40 np itp, vag pokazał błąd czujnika g17, po podmianie tego czujnika błąd utrzymywał się dalej (błąd w liczniku), ale że również klimatronik wariował - czasami grzał cały czas nawet jak ustawiłem na najniższą temperaturę, więc wymieniłem g89. Teraz jak podepnę vaga to pokazuje dalej g17 - zwarcie do b+ (w liczniku), a już w wartościach mierzonych klimatyzacji kanał 6 wszystkie trzy pierwsze pozycje pokazują jednakową temperaturę (dobrą), 4 okienko to czujnik nasłonecznienia. gdzie szukać problemu? w samym liczniku?

Edytowane przez michu93
Opublikowano

To może być wina właśnie Jagera.

Opublikowano

To może być wina właśnie Jagera.

no nic, trzeba szukać vdo z fisem :P

bo i tak wydaje mi się, że podświetlenie tego licznika jest słabe a to też wada jaegerów...

Opublikowano

Jeśli będziesz miał sprawny czujnik przy dmuchawie i sprawny czujnik za radiem to pomimo błędu trzeciego czujnika wszystko powinno być ok.

Opublikowano

Jeśli będziesz miał sprawny czujnik przy dmuchawie i sprawny czujnik za radiem to pomimo błędu trzeciego czujnika wszystko powinno być ok.

mówisz o czujniku na klimatroniku? gdzie go sprawdzę?

Opublikowano

Mi wywalało 3 błędy, teraz nie pamiętam jakie więc wolę nie pisać głupot. Czasem nie wiadomo dlaczego temperatura na Fisie spadała do -20 lub -50 i grzał jak wściekły :decayed: szczególnie fajnie było przy +30 lub gdy padał deszcz :facepalm:

Wymieniłem takie coś

audi-a6-c5-lift-czujnik-temperatury-klim

ale i tak problem powracał więc wymieniłem jeszcze tego

P1810799.JPG

od 8 miesięcy spokój :D

Opublikowano

ten drugi wymieniałem na nowy, i na vau pokazuje dobre wskazania, tego pierwszego nie wiem gdzie jest...

Opublikowano

Za radiem, łatwo wymacać ;)

Opublikowano

muszę jeszcze przebadać wsio porządnie... bo wczoraj robiłem 200km i było ok a ostatnie 50 po ostatnim odpaleniu chciała mnie usmażyć w środku :P jak ten czujnik za radiem się nazywa? oznaczenie?