Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Kodowania Audi A4 B9 8W 2016-2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kojarzy ktoś może jak dodać opcję „zalecana przerwa” w MMI nie mogę nigdzie tego znaleść

Opublikowano

Witam,ktoś się orientuje który konkretnie zestaw danych ze zdjęcia należy wgrać do sterownika bcm1 pod oświetlenie ambiente QQ2??IMG_20260611_210822.jpg

Opublikowano

Zależy od tego, czy auto posiada ADS

Opublikowano

Tak posiada Ads,wgrałem pierwsze 3 pliki ze zdjęcia wszystko działa,QQ2 ruszyło i świeci prawidłowo,natomiast nie zmienia mi kolorów przy zmianie trybów jazdy.Nie mam wogóle tej zakładki audi drive select jak wejde w oświetlenie ambiente.I tak się teraz zastanawiam czy nie wgrałem za mało zestawów danych a może braki w kodowaniu lub adaptacji??

Sterownik bcm o numerze 8W0907063CG z tego co się orientuję to w 100% obsługuje QQ2.

Opublikowano

Musisz wgrać 3 pliki do ambiente, dodatkowo ambiente ADS. Ponadto wszystkie kodowania muszą być poprawnie wykonane.

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano

Wgrałem pierwsze 3 pliki od góry ze zdjęcia powyżej i wykonałem kodowanie w sterowniku 09 -bayt 10 bit 6 i bayt 11 bit 3 .Jeszcze czegoś mi brakuje?

Opublikowano

Pisałeś coś wcześniej o adaptacji charisma?

Opublikowano
48 minut temu, Gremlin34 napisał(a):

Pisałeś coś wcześniej o adaptacji charisma?

Tzn?

Opublikowano

Na wcześniejszej stronie pisałeś że zmiane kolorów za pomocą trybu jazdy ADS uruchamia się adaptacją charisma??

Zestaw danych i kodowanie jest poprawnie wykonane?

Opublikowano
7 minut temu, Gremlin34 napisał(a):

Na wcześniejszej stronie pisałeś że zmiane kolorów za pomocą trybu jazdy ADS uruchamia się adaptacją charisma??

Napisałem ponad 26 tys. odpowiedzi na tym forum, więc trudno wszystkie zapamiętać.
Daj linka do tego co wyczytałeś, bo czasem niektóre wypowiedzi są błędnie interpretowane, lub dotyczą czegoś innego.

Opublikowano

Mam ten sam problem co kolega nerwosScreenshot_2026-06-12-11-53-38-881_com.android.chrome.jpg

Opublikowano

Tak wszystko działa jak należy,nie mam tylko tej opcji na samym dole a co za tym idzie nie zmienia mi kolorów przy zmianie trybu jazdy.

Screenshot_2026-06-11-23-06-40-335_com.miui.gallery.jpg

Opublikowano

Miałeŝ QQ1 fabrycznie? Czy nie miałeś w ogóle ambiente?

BCM1 fabrycznie w aucie, czy podmieniany?

Opublikowano

Fabrycznie miałem QQ1,bcm fabryczny o numerze 8W0907063CG

Opublikowano

Wrzuć pełny auto-scan i mapę adaptacji sterownika 5F.

Wgrałeś wszystkie potrzebne parametry do BCM1?

Opublikowano

Tak jak pisałem wcześniej,wgrałem pierwsze 3 zestawy danych ze zdjęcia dokładnie te:

QQ2_Ambiente_drive_select

QQ2_Ambiente_RS4

QQ2_Ambiente_W/O_Drive_Select

W sterownikach nie ma żadnych błędów.

Opublikowano
  1. Złe wgrałeś.

2. Nie pytałem o błędy

3. Powodzenia w szukaniu hi

Opublikowano

Dzięki za pomoc fachowcu. Jakbyś wiedział to byś dawno napisał. Pozdrawiam

Opublikowano

Może rozjaśnię Ci trochę umysł.

Prosiłem o wstawienie linka do forum abym mógł przeczytać gdzie to miało miejsce, żeby nie wyciągać jednego zdania wyrwanego z kontextu. Co zrobiłeś? Wrzuciłeś screena, tak więc na podstawie stępla czasowego widocznego na wrzuconym screenie musiałem sobie sam strony przewijać do danego postu ze stycznia 2022r.

Prosiłem Cię o wrzucenie pełnego auto-scanu i mapy adaptacji sterownika 5F, co zrobiłeś?

Odpowiedziałeś błędów w sterownikach nie ma....

Chłopie na podstawie czego mam Ci pomóc?

Nie będę błagał aby móc Ci pomóc, to nie ja szukam tu pomocy. U mnie wszystko działa i jak do tej pory uporałem się z wszystkimi problematycznymi autami, które u siebie miałem, tak że zarzucanie mi braku kompetencji, przez osobę, która poległa na wgraniu prawidłowej parametryzacji do sterownika jest naprawdę obrazem Twojej niekompetencji...

Miłego dniahi

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano

Chłopie pytam się Ciebie od początku czy wgrałem dobry zestaw danych wrzuciłem zdjecie,napisałem konkretnie jakie pliki zostaly wgrane!!wystarczyła odpowiedź tak lub nie,wgrałeś dobre albo złe pliki a ty robisz przesłuchanie jak na policji tylko po to żeby na końcu mi napisać że źle wgrałem parametryzację🤦🤦Nie było tematu!!Miłego dnia