Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Kodowania Audi A4 B9 8W 2016-2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie przesłuchanie tylko wywiad, to różnica. Postawienie poprawnej diagnozy na odległość można wykonać na podstawie dostarczonych informacji i materiałów, czego w tym przypadku nie było...

Opublikowano
W dniu 12.06.2026 o 14:27, Gremlin34 napisał(a):

Chłopie pytam się Ciebie od początku czy wgrałem dobry zestaw danych wrzuciłem zdjecie,napisałem konkretnie jakie pliki zostaly wgrane!!wystarczyła odpowiedź tak lub nie,wgrałeś dobre albo złe pliki a ty robisz przesłuchanie jak na policji tylko po to żeby na końcu mi napisać że źle wgrałem parametryzację🤦🤦Nie było tematu!!Miłego dnia

Całkowicie nie masz racji. Masakra.🤬

Muskel1 to akurat jeden z nielicznych ludzi na tym forum, którzy poświęcają swój prywatny czas, aby pomóc rozwiązać problem innych.

Opublikowano

Trzeba wgrać dwa pierwsze parametry QQ2 , wgrywając trzeci W/O drive select(without) automatycznie wywalasz pierwszy

Opublikowano
15 godzin temu, kiwip napisał(a):

Całkowicie nie masz racji. Masakra.🤬

Muskel1 to akurat jeden z nielicznych ludzi na tym forum, którzy poświęcają swój prywatny czas, aby pomóc rozwiązać problem innych.

Nie twierdzę,że nie natomiast mojego problemu nie rozwiązał bo zwyczajnie nie wiedział a jak się czegoś nie wie to się nie wypowiada!!pytanie było konkretne i nie tylko skierowane do niego.

Opublikowano
9 godzin temu, Kryhawrc napisał(a):

Trzeba wgrać dwa pierwsze parametry QQ2 , wgrywając trzeci W/O drive select(without) automatycznie wywalasz pierwszy

Dziękuje Ci bardzo i to jest konkretna odpowiedź na pytanie👍

Opublikowano
4 minuty temu, Gremlin34 napisał(a):

Nie twierdzę,że nie natomiast mojego problemu nie rozwiązał bo zwyczajnie nie wiedział a jak się czegoś nie wie to się nie wypowiada!!pytanie było konkretne i nie tylko skierowane do niego.

Kolego nie wiesz to Ty bardzo wielu rzeczy😁

Opublikowano
1 minutę temu, Muskel1 napisał(a):

Kolego nie wiesz to Ty bardzo wielu rzeczy😁

Pocieszę Cię,że ty również😉ostatnio dałeś świetny przykład.I nie jestem twoim kolegą!

Opublikowano

nie jestem twoim kolegą!

Szkoda🤣

również😉ostatnio dałeś świetny przykład.I

Chłopie, nie potrafisz nic, a rzucasz się, jakbyś pozjadał wszystkie rozumy. Pytałem cie które pliki wgrałeś, to zamiast napisać które, wrzucasz zdjęcie z wszystkim tam dostępnymi, nie zaznaczając na nim konkretnie które. Tylko głupcy wgrywają wszystko na pałę jak leci, i tak właśnie zrobiłeś. Musiałbym mieć twój poziom wiedzy, żeby domyśleć się po tym zdjęciu, że wszystkie tam załadowałeś, ale jak widać "zdolnych" na tym świecie nadal nie brakuje. Poza tym, dostałeś odpowiedź po ponownym zapytaniu o wgrane pliki, że złe wgrałeś, ale za twoje "wzorowe" zachowanie, nie miałem zamiaru ci więcej pomagać, więc i tak już tej odpowiedzi nie powinieneś otrzymać.

Nie zabieraj mi już czasu i nie pisz nic więcej...

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano

.

6 godzin temu, Muskel1 napisał(a):

Szkoda🤣

Chłopie, nie potrafisz nic, a rzucasz się, jakbyś pozjadał wszystkie rozumy. Pytałem cie które pliki wgrałeś, to zamiast napisać które, wrzucasz zdjęcie z wszystkim tam dostępnymi, nie zaznaczając na nim konkretnie które. Tylko głupcy wgrywają wszystko na pałę jak leci, i tak właśnie zrobiłeś. Musiałbym mieć twój poziom wiedzy, żeby domyśleć się po tym zdjęciu, że wszystkie tam załadowałeś, ale jak widać "zdolnych" na tym świecie nadal nie brakuje. Poza tym, dostałeś odpowiedź po ponownym zapytaniu o wgrane pliki, że złe wgrałeś, ale za twoje "wzorowe" zachowanie, nie miałem zamiaru ci więcej pomagać, więc i tak już tej odpowiedzi nie powinieneś otrzymać.

Nie zabieraj mi już czasu i nie pisz nic więcej...

Gościu ty jesteś debilem?? Czy robisz z siebie debila?? Ty widzisz co ty piszesz??wkleiłem zdjęcie i dwu krotnie Ci napisałem które pliki zostały wgrane.A ty teraz piszesz,że ty się mnie pytałeś które pliki wgrałem😂Widzę,że doktor Ci się kłania i to jak najszybciej. Pytanie było konkretne które pliki należy wgrać? A ty mi mówisz wrzuć auto-scan i mapę adaptacji🙆🤦widzę,że ból d*py masz straszny,że nie wiedziałeś😉bez odbioru!!szkoda mojego czasu na takich ludzi jak ty!!!

Edytowane przez Gremlin34

Opublikowano

🤣

2 godziny temu, Gremlin34 napisał(a):

bez odbioru!!

Nareszcie. To najmądrzejsze, co napisałeś do tej pory. Niech tak zostanie...

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano
W dniu 9.06.2026 o 20:25, Kryhawrc napisał(a):

Kojarzy ktoś może jak dodać opcję „zalecana przerwa” w MMI nie mogę nigdzie tego znaleść

Uruchomiłeś już? Czy nadal szukasz?

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano
12 godzin temu, Muskel1 napisał(a):

12 godzin temu, Muskel1 napisał(a):

Szczerze to nie szukałem od czasu zapytania, zapomniałem. To gdzieś w adaptacjach 5F jest czy w kodowaniu?

Opublikowano

W adaptacjach sterownika 5F.

Sprawdź czy masz tak ustawione:

ENG122227-ENG117661-Car_Function_Adaptations_Gen2-menu_display_weariness_recognition,Aktywowany

ENG122227-ENG117663-Car_Function_Adaptations_Gen2-menu_display_weariness_recognition_over_threshold_high,Aktywowany

ENG122229-ENG117754-Car_Function_List_BAP_Gen2-traffic_sign_recognition_0x21,Aktywowany

ENG122229-ENG117755-Car_Function_List_BAP_Gen2-traffic_sign_recognition_0x21_msg_bus,Status podrzêdnych immobilisera / zacisk 15

Opublikowano
19 godzin temu, Muskel1 napisał(a):

W adaptacjach sterownika 5F.

Sprawdź czy masz tak ustawione:

ENG122227-ENG117661-Car_Function_Adaptations_Gen2-menu_display_weariness_recognition,Aktywowany

ENG122227-ENG117663-Car_Function_Adaptations_Gen2-menu_display_weariness_recognition_over_threshold_high,Aktywowany

ENG122229-ENG117754-Car_Function_List_BAP_Gen2-traffic_sign_recognition_0x21,Aktywowany

ENG122229-ENG117755-Car_Function_List_BAP_Gen2-traffic_sign_recognition_0x21_msg_bus,Status podrzêdnych immobilisera / zacisk 15

Mam wszystko tak jak tutaj

Edytowane przez Kryhawrc

Opublikowano

Wrzuć może mapę adaptacji 5F. Może mi coś wpadnie w oko, co jest nie tak ustawione.

Opublikowano
W dniu 14.06.2026 o 13:33, Kryhawrc napisał(a):

Dzięki kolego za pomoc, wszystko ogarnięte👍

Opublikowano
W dniu 17.06.2026 o 13:39, Muskel1 napisał(a):

Wrzuć może mapę adaptacji 5F. Może mi coś wpadnie w oko, co jest nie tak ustawione.

blockmap-5F-8W0-035-036-K_WAUZZZF45GA066220-20260621-1443.CSV

adpmap-5F-8W0-035-036-K_WAUZZZF45GA066220-20260621-1444.CSV

Edytowane przez Kryhawrc

Opublikowano
2 minuty temu, Kryhawrc napisał(a):

blockmap-5F-8W0-035-036-K_WAUZZZF45GA066220-20260621-1443.CSVOgólnie to próbuję trochę auto doprowadzić do porządku po wymianie Gateway przez fachowca, który twierdzi że wszystko jest tak jak było wcześniej bo wgrał moje data sety. Ale nie jest, do tego też mam mniejszy zasięg na paliwie

Opublikowano

To jest mapa wartości mierzonych.

Mapa adaptacji to adpmap😉

Opublikowano

Są dwa pliki ten poniżej to adaptacje