Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

swap silnika 2.0 -> 1.8t -gaz podejdzie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

planuję w tym roku zrobienie swapa 2.0 ALT 130 KM ---> 1.8T AVJ/BFB (150/163KM). Mam w samochodzie założoną instalacje gazową (auto sprowadzone z Włoch już z instalacją). W dokumentach pojazdu mam takie info. na temat instalacji: zbiornik T.M.S. 58l, parownik E-G@S, reduktor/y E-G@S. Wtryski z tego co pamiętam żółte, jutro mogę sprawdzić co jest dokładnie na nich napisane.

Będzie się dało taką instalację podłączyć do nowego silnika? Jakie elementy będzie trzeba wymienić?

Dalsze plany z 1.8t to fmic i chip, cel to ok. 200KM.

Z góry dziękuje za odpowiedzi i pomoc, pozdrawiam!

Edytowane przez smithi77

Opublikowano

Aby auto mogło być zarejestrowane w PL musisz mieć kwit na lpg. Bez papieru z gazu rejestracja nie przejdzie. Kolejna sprawa to ile lat ma ta instalacja bo jak np.8 lub więcej to szkoda zachodu lepiej nową , mocną założyć u nas. Jeśli nowa to w takich przypadkach niektórzy wymieniają sam zbiornik na nowy i rejestrują na podstawie kwitu z nowego zbiornika.

Opublikowano

lpg z alka bedzie za słabe do 1.8t, , w starej instalacji zeby uzyskac dokument wymieniasz butle nowa i on ci wystawia , takze sie da , bfb czy avj ,bez znaczenia w sumie

Opublikowano
  • Autor

Auto zarejestrowane prawie od roku, instalacja z 2011 roku, butla została, nawet nie robili próby ciśnieniowej, inspektor zrobił tylko oględziny zewnętrzne i wystawił papier (powiedzili, że jak to butla TMS to nie muszą jej wymieniać/sprawdzać). Mniejsza o to. Papiery mam, auto zarejestrowane, ale w tych dokumentach które oni mi wystawili nie ma żadnych technicznych informacji nt. instalacji. To co przytoczyłem w poście wiem z tłumaczenia dokumentu włoskiego, więcej nic tam nie ma.

"lpg z alka będzie za słabe" - ale co będzie za słabe? Chyba wszystkiego nie trzeba będzie wymieniać. Domyślam się, że wtryski, ale co jeszcze?

Edytowane przez smithi77

Opublikowano

Sprzedaj auto i kup fabrycznie poskładane. Chyba, że masz worek kasy. Robiłem kilka swapów i ZAWSZE wychodziło to dużo drożej niż sprzedaż, przerejestrowanie ubezpieczenie....... to tylko ostrzeżenie, zrobisz jak uważasz :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jeżeli już zrobisz tego swapa i chcesz żeby to auto jeżdziło dobrze i nie szkoda Ci silnika to instalacje oprócz butli trzeba wrzucić nową....

Widzę że jesteś z Lublina, jak coś to wal PW, LPG do b6 i między innymi 1.8t wkładam już z zamkniętymi oczami ;)