MaSSowski Opublikowano 6 Stycznia 2016 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Witam. Moje turbo juz pomału szfankuje zaczyna sie przeładowywać czyli pewnie za niedlugo bedzie do wymiany. Także mam takie pytanie jakie najlepiej turbo dac ??? Audi A4 B7 1.9 tdi silnik BKE Pozdrawiam.
januszm41 Opublikowano 7 Stycznia 2016 Opublikowano 7 Stycznia 2016 (edytowane) mam tez bke ale w b6. mialem tak jak ty, to bylo koncem 2012, jechalismy do polski i po 10km naraz nie ma mocy, max 120kmh. tak ze odrazu do warsztatu. diagnoza turbo przeladowywuje. nic nie zrobili, wiec pojechaliusmy dalej (1000km autostrady) i dalem mu troche po garach. od tego czasu stalo to sie moze jeszcze 3-4 razy w odstepach paru miesiecy. ostatni raz to chyba 2014. Turbo dalej chodzi, mam od lata 2015 virusa i przed tuningiem koles powedzial po jezdzie testowej ze turbo lekko przeladowywuje ale nie wchodzi w notlauf. tak ze z wymiana Turbo to nie tak szybko. ile masz km? ja teraz 220tkm, i robie jakies 20tkm rocznie. Edytowane 7 Stycznia 2016 przez januszm41
MaSSowski Opublikowano 7 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 7 Stycznia 2016 (edytowane) zgadzam sie z Toba tak samo zrobilem przegonilem go na niskich biegach i juz nie przeladowuje ale chcialem sie dowiedziec na przyszlosc jakie moglbym turbo wsadzic Mam podobnie 230tka mi stuknela Edytowane 7 Stycznia 2016 przez MaSSowski
januszm41 Opublikowano 7 Stycznia 2016 Opublikowano 7 Stycznia 2016 p&p zaden inny raczej nie podejdzie, zreszta po co? zakladasz originalny ewentuealnie virus i szafa gra
Jarol Opublikowano 7 Stycznia 2016 Opublikowano 7 Stycznia 2016 (edytowane) Zapodaj turbo z AWX. Wtedy bez dodatkowych modyfikacji mechanicznych możesz osiągnąć 165-170km i 350-370Nm p&p zaden inny raczej nie podejdzie, zreszta po co? zakladasz originalny ewentuealnie virus i szafa gra Po samym programie osiągniesz około 140km i 320Nm a jak zmienisz turbo to jest szansa na zrobienie 170km i 360Nm. Więc myślę że warto zmienić turbo na wydajniejsze tym bardziej że koszt jest praktycznie taki sam co seryjnego Edytowane 7 Stycznia 2016 przez Jarol
januszm41 Opublikowano 7 Stycznia 2016 Opublikowano 7 Stycznia 2016 moze i tak ale poki stare chodzi to po co wydawac kase
MaSSowski Opublikowano 8 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 8 Stycznia 2016 Czy mamy kogos na forum co sprzedaje turba ??
nina_chudu4 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Masz blisko do Mielca do Bogdana ,ja ostatnio kupiłem u niego .Gość jest spoko i coś nawet może doradzić .
Rekomendowane odpowiedzi