Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

immobilizer a emulator

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Moje auto to Audi A4 b5 avant 1.8 99r. AGR. Po mrozach rano auto odpaliło normalnie a później na trasie zrobiła się choinka na tablicy, zamiast temperatury w Celsjuszach wyświetlał w fahrenheitach, zamiast km były mile. Po zatrzymaniu, wyłączeniu i wyjęciu kluczyków tablica się świeci i zapalniczka?? Nie ma możliwości wyłączenia. Reset na akumulatorze i auto odpala i gaśnie (mruga kluczyk czyli immobilizer). Zakupiłem urządzono na allegro (http://www.autotronika.pl/files/file_add/file_add-145.pdf) i wlutowałem się zgodnie z instrukcją niebieska wtyczka (pin 24 masa, pin zasilanie 12v linia K pin 28) zielona wtyczka (pin5 linia W). oczywiście Linie K i W połączyłem i zielony kabel na emulatorze. Linia K i W odcięta od licznika Niestety nadal nie pali. Próbowałem z pin 25 na linii K ale też nic. Pytanie czy próba wpięcia w komputer będzie lepsze zgodnie z opisem?? Jak zrobić to dobrze lub przynajmniej aby auto jeździło a później zmierzyć się z problemem?? Myślę że, nie jest to wiedza tajemna bo z tego co wiem są booster-y i osoby zainteresowane szybkim sposobem bez problemu mogą odjechać niż zajmować się: zdejmowanie kierownicy i poduszki, osłon plastikowych i wyjęcie licznika.

Proszę o pomoc i sugestie w temacie.

Można wysłać info na e-mail: [email protected] jeżeli administrator ma usuwać posty.

Pozdrawiam

Edytowane przez TDI007

Opublikowano

Lepiej kup jakikolwiek licznik vdo, zakoduj do niego kluczyki i będzie śmigało. Jaki masz teraz licznik? Jeśli nie wiesz to zrób mu zdjęcie i wrzuć tutaj.

Opublikowano

Wyłącz immo w ecu silnika i po ptakach. Jezeli ci nie zależy na immo.

Opublikowano
  • Autor

Wyłącz immo w ecu silnika i po ptakach. Jezeli ci nie zależy na immo.

Mam tylko pytanie jak pozbyć immo z ECU. Wmontować tam te urządzonko? Wyjąć ECU i zawieść do jakiegoś majstra?? Ten opis montażu emulatora w ECU jest słaby. Niby w piny a na zajęciach luty w ścieżki. Co proponujesz??

Opublikowano

Wymontowac ecu zczytac eprom i wyedytowac wsad i spowrotem do ecu.

Opublikowano

Zczytaj pin z licznika i zakoduj normalnie transpodery vagiem.

Wystarczy do tego zwykły kkl.

Opublikowano
  • Autor

Wymontowac ecu zczytac eprom i wyedytowac wsad i spowrotem do ecu.

Do tego jest potrzebny specjalny kabel ?? "Wymontowac ecu zczytac eprom i wyedytowac wsad" Jakiś namiar na kogoś w okolicy W-wy. Coś mogę zrobić Vagiem ??

Edytowane przez TDI007

Opublikowano

Nie wiem jaka pamięć tam siedzi. Ja swego czasu w a3 przeprogramowalem eproma prostym ksbelkiem na lpt. No ale trzeba go wylutowac zeby odczytac i zapisać.

Opublikowano

Tylko zrób kilka kopi wsadu zebys w razie czego mial do czego wrócić

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Witam,

sprawa skończyła się tak:

najpierw specjalista próbował odczytać kod z licznika ale słabo to szło. Gość miał trzy laptopy ale nie bardzo orientował się w Audi. Szukał immo w puszcze a u mnie jest w liczniku i jeszcze był uparty. Próba zakodowania kluczy negatywnie. Koszt 50 zł

Wymontowałem ecu i licznik, zawiozłem do super specjalisty. Usunął mi z ecu immo ale po podłączeniu do auta i tak migała kontrolka immo. Rozebrałem licznik i… tam diody. Musiałem wlutować diodę. Oczywiście auto pali. Diagnostyka silnika OK. ale licznik już NIE. Wywala, że licznik nie jest w komunikacji z ecu i raczej o kasowaniu inspekcji można zapomnieć. Koszt 300 zł . cena raczej przesadzona nic nie wylutował z ecu.

Raczej polecam wyminę licznika i programowanie kluczyków.

Pozdrawiam Wszystkich