Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Sterowanie z kierownicy nieoryginalnym radiem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jak w temacie. Czy da się podłączyć nieoryginalne radio np takie http://allegro.pl/nawigacja-pioneer-avic-f970bt-radio-2-din-dvd-usb-i5884188038.htmltak aby można nim było sterować z kierownicy?

Opublikowano

.

Edytowane przez Fido

Opublikowano

Zakładałem podobne radio tylko w Passacie i wiem że była możliwość sterowania nim z kierownicy.Był tam schemat jak to zrobić.

Opublikowano

Radio z tyłu musi mieć kostkę nad tymi ISO. w rns-d wiem, że jest podzielona na 3 części (A,B,C) jedno z nich to właśnie sterownie z kierownicy.

Opublikowano

Sterowanie w kierownicy to nie kostka tylko Odpowiedni moduł w kierownicy który wysyła info po CANie a nie po kostce

Sterowanie z kierownicy możesz uruchomić na większości wysokich modeli.

Potrzebujesz do tego odpowiedni konwerter który by zamieniał sygnały Z M. kierownicy z CAN na zrozumiałe dla Twojego radia takie konwertery sa dostępne na aledrogo choć nie zawsze można trafić w danej chwili do konkretnego trzeba dobrze szukać..

Musisz szukać czegoś takiego

http://allegro.pl/sterowanie-z-kierownicy-audi-a3-a4-a6-tt-can-bus-i5895540933.html

Z tym że to tylko przykładowe musisz pod pasować konwerter pod swój model radia itp jak i rodzaj nagłośnienia np Bose lub nie i tak dale i tak dalej....

Opublikowano

Witam, instalowałem u siebie taki interfejs, mogę pomóc w doborze odpowiedniego.

Opublikowano

Jeśli się orientujesz w konwerterach to czy istnieje już jakiś zestaw który przesyła by info na FIS a nie tylko samo sterowanie z kiery ???

Opublikowano

To ja poproszę o dobór :) wymieniłem rns-d na pioneer app radio2 I potrzebuje adapter do sterowania kierownica audi a4 b7 wymieniona z a4 b6 (nie bylo sterowania)

Opublikowano

U ciebie zanim zaczniesz cokolwiek dobierać trzeba zmienić moduł kierownicy na obsługujący MF w Twojej kierze bo w tej chwili nic nie dobierzesz

Chyba że już masz moduł Q

Opublikowano

Mam moduł Q działała mi w RNS-d głośność i nie działała lewa strona z uwagi na brak BT i rns-e :D

Opublikowano

Jeśli się orientujesz w konwerterach to czy istnieje już jakiś zestaw który przesyła by info na FIS a nie tylko samo sterowanie z kiery ???

Czytałem na zagranicznych forach o tym, jest jakiś adapter (nazwy nie pamiętam).. wiem że wychodził ogrom kasy za to ;)

To ja poproszę o dobór :) wymieniłem rns-d na pioneer app radio2 I potrzebuje adapter do sterowania kierownica audi a4 b7 wymieniona z a4 b6 (nie bylo sterowania)

Z którego roku Audi?Wyjechało z fabryki z rns-d?

Opublikowano

Tak, wyjechało z fabryki z rns-d auto z 2003r jakoś końcówka.

Opublikowano

Tak, wyjechało z fabryki z rns-d auto z 2003r jakoś końcówka.

Nagłośnienie Bose czy standard audio surround system ?

Opublikowano

Bose

Opublikowano

Czy to mi uruchomi też wszystkie głośniki i suba czy bede musiał to wpiąć w adapter który mam? Nie ma znaczenia, że napisane jest w aukcji, że to do audi a4 po 2005r ?

Opublikowano

Kontaktowałem się z właścicielem, bo został mi numer jak zamawiałem swój interfejs, ma to hulać ;) Tak jest do dedykowanego do aktywnego zestawu, a co do rocznika to nie ma sie co przejmowac

Opublikowano

No to bierim :D zobaczymy co to warte :D

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mam 02r golas ale dokładam tempomat Multi fis itp itd mam juz wszystko ale nie wiem jaki kabel/modul pod radio potrzebuje. Aktualnie mam kenwooda ale chce kupic JVC z BT za 400/450pln z media. Auto z fabryki wyjechalo z radiem 1din ale nie wiem czy kaseta czy cd, nagłośnienie mam zwykłe od audi żadne bose niestety. Jaki kabel potrzebuje?

Opublikowano

Hej, zadzwoń sobie do firmy car-tronic ew. Poproś o Pana Andrzeja, przedstaw mu wszystkie parametry i on dobierze odpowiedni sterownik :) nr tel

18 440 14 11