Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Wskaźnik temperatury - start początkowy od 2 kreski

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam - przeczytałem wszystkie posty dot. wskaźnika ale takie nie znalazłem- otóż włączm auto a wskaźnik temperatury pokazuje stan od 2-ej kreski tak jakby już miał 80 stopni - po ujechaniu ok. 10km jest na pozycji 120 stopni , jak policzę od której starował to wychodzi 90stopni, gdzie szukać problemu ? Moja niunia to A4 - 2000r. limuzyna disel 110KM . Pozdrowionka :-)

Opublikowano

termostat ??? no przeciez zimny silnik nie ma 80 stopni . Podepnij VAGA sprawdz prawdziwa temperature samochodu.Jak pokazuje 120 to pewnie jest 90 tak jak powinno. I dopoki tego nie zrobisz to nie jezdzij bo mozesz przegrzac motor - bo dokonca nie wiadomo kiedy sie pieprzy wskaznik a kiedy silnik przegrzewa. No i oczywscie po sprawdzeniu VAGIEM , trzeba rozebrac licznik i zobaczyc co tam sie dzieje - warsztat i jakis elektronik

Opublikowano
  • Autor

Skłaniam się własnie do drugiej odpowiedzi - no bo jak zimny silnik może mieć od razu 80stopni, jednak mógłbyś napsać jak to sparwdzic VAG-em - znaczy zapalic auto poczekac i wejśc na diagostyke tylko gdzie ? i co jeśli u mnie wskaznik pokaże 120 stopni ( startuje od 2-ej kreski) tzn. jest okey - VAG pokaże właściwa temperaturę ? - to znaczy że walnięty jest wskaźnik? - czy jest możliwość demontażu i sparwdzenia styków - bo faktem jest że bywa iż w czasie jazdy ustawi się precyzyjnie na 90 stopniach ( bywa że w czasie długiej jazdy potrafi spaść na 60 stopni potem znowu na 120 i znowu na 90 )

Opublikowano

a moze

ja mialem walniety termostat i tuz po starcie od razu wskazowka szla do gory

Opublikowano

Skłaniam się własnie do drugiej odpowiedzi - no bo jak zimny silnik może mieć od razu 80stopni, jednak mógłbyś napsać jak to sparwdzic VAG-em - znaczy zapalic auto poczekac i wejśc na diagostyke tylko gdzie ? i co jeśli u mnie wskaznik pokaże 120 stopni ( startuje od 2-ej kreski) tzn. jest okey - VAG pokaże właściwa temperaturę ? - to znaczy że walnięty jest wskaźnik? - czy jest możliwość demontażu i sparwdzenia styków - bo faktem jest że bywa iż w czasie jazdy ustawi się precyzyjnie na 90 stopniach ( bywa że w czasie długiej jazdy potrafi spaść na 60 stopni potem znowu na 120 i znowu na 90 )

:szukaj: wszystko jest na forum ktory kanal jak sparwdzic itp. Sprawdzic na zimnym i po rozgrzaniu przyrzad moze byc caly czas wlaczony bedziesz obserwowal jak Ci temperatura idzie w gole.

Opublikowano

Poszukaj jeszcze o czujniku temperatury - też bywają z tym problemy, a sprawa chyba groszowa.

Na Klimatroniku da się sprawdzić temp. - u mnie kanał 49, a u Ciebie to nie wiem (nie wiem czy lift coś w tej kwestii zmienił).

Opublikowano

Jak masz VAGa, to możesz zrobić test zegarów.

Wskaźnik przejdzie od pozycji min do max a potem wróci do środkowego położenia.

Opublikowano

Mam podobny problem tylko,że u mnie start początkowy jest w różnych pozycjach i zawsze po zagrzaniu silnika i obliczeniu wychodzi 90 stopni.po wyjęciu bezpiecznika zegarów wraca wszystko do normy na jakiś czas.pisałem o tym tutaj:http://www.a4-klub.pl/smf/b6_avb_wskaznik_temperatury_dziwne_zachowanie-t53838.0.html

Opublikowano

W mojej niuni było to samo ten sam rok tylko avant tylko temperatura szalała na zimnym po przekręceniu stacyjki 70-80 a po przejechaniu kilku kilometrów 110 i tak stała to nie była wina czujników tylko wadliwego procesora motoroli w liczniku u mnie żył tylko w 40% (sypały się po paru latach i dlatego takie wskazania) koszt parę stów ale teraz śniga wszystko wzorowo.