a-2 Opublikowano 12 Stycznia 2016 Opublikowano 12 Stycznia 2016 Panie i Panowie, było ślisko i rozumu zabrakło, więc muszę teraz m.in. wymienić prawe tylne drzwi w mojej a4 b5 avant. Znalazłem już organ w odpowiednim kolorze, ale niestety ma szybę elektryczną, a ja mam oryginalne ręcznonapędowe, do tego mam niebieski boczek. Generalnie chciałbym przełożyć moje analogowe wnętrze i boczek do "nowych" drzwi (blacha i rama), ale nie wiem, czy się da. Da się?
sebidi Opublikowano 12 Stycznia 2016 Opublikowano 12 Stycznia 2016 Odkrecasz całą ramkę z szyba I mechanizmem i przekrecasz na nowe poszycie i po problemie drzwi są rozkręcane
a-2 Opublikowano 12 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 12 Stycznia 2016 Czyli mogę liczyć, że jako laik poradzę? Nie spodziewać się problemów z wymiarami? Chciałbym zachować ramę strukturalną "nowych" drzwi, bo spodziewam się, że moja jest naciągnięta od uderzenia.
sebidi Opublikowano 12 Stycznia 2016 Opublikowano 12 Stycznia 2016 Jedyna różnica to avant i sedan różnią się ramami ale poszycia są takie same
a-2 Opublikowano 13 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 13 Stycznia 2016 Udało mi się znaleźć drzwi z avanta, żeby właśnie nie mieć ewentualnych problemów z ramą. Jak sprawę załatwię, to napiszę tu jak poszło i czy na coś trzeba zwrócić uwagę. Tymczasem dzięki za pomoc.
Gość Opublikowano 15 Stycznia 2016 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Trochę nie w temacie ale nie wiecie może czy boczki tylne pasują z kombi do sedana a4 b5?
Rekomendowane odpowiedzi