ocpstunt Opublikowano 12 Stycznia 2016 Opublikowano 12 Stycznia 2016 (edytowane) Tak jak w temacie, odkąd jestem w posiadaniu mojej b6 nie było możliwości odtwarzania płyt CD. Po zakupie innej zmieniarki problem dalej jest ten sam. Pojawia się komunikat: Jakieś pomysły? edit. : Radio RNS-E; zmieniarka ori 6xCD Edytowane 12 Stycznia 2016 przez ocpstunt
Szarik Opublikowano 12 Stycznia 2016 Opublikowano 12 Stycznia 2016 Ten komunikat nie dotyczy przypadkiem napędu w RNS-E a nie zmieniarki.
ocpstunt Opublikowano 12 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 12 Stycznia 2016 Szarik, zgadza się. Napęd DVD w radio jest niesprawny, jak jednak można włączyć muzykę z płyty CD? Czy jedno bez drugiego nie działa?
Marcin6 Opublikowano 13 Stycznia 2016 Opublikowano 13 Stycznia 2016 A tą płytę CD z muzyką gdzie wrzucasz, do napędu nawigacji czy do zmieniarki?
ocpstunt Opublikowano 13 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 13 Stycznia 2016 Hah oczywiście że do zmieniarki CD
Szarik Opublikowano 13 Stycznia 2016 Opublikowano 13 Stycznia 2016 Ten napis na wyświetlaczu jest ciągle widoczny czy znika ? Wchodzisz jeśli dobrze pamiętam lewym górnym przyciskiem na przełączenie na zmieniarkę ?
ocpstunt Opublikowano 13 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 13 Stycznia 2016 Tak jest przez cały czas. Jedyna opcja która działa to odtwarzacz mp3 ze slotów kart pamięci SD. Wchodzę naciskając CD/TV na dolnym panelu.
Szarik Opublikowano 13 Stycznia 2016 Opublikowano 13 Stycznia 2016 W napędzie znajduje się płyta ? Resetowałeś RNS-E ?
Robero321 Opublikowano 13 Stycznia 2016 Opublikowano 13 Stycznia 2016 Podstawowe pytanie. Jaki ma numer zmieniarka?? a konkretnie końcówka literowa jaka jest ??
ocpstunt Opublikowano 21 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 21 Stycznia 2016 Szarik, jak można zrobić reset RNS-e? Robero321, numer zmieniarki: Jest możliwość odsłuchu CD przy użyciu napędu nawigacyjnego DVD, jednak zmieniarka dalej płytek nie widzi, co to może być? Pasuje idealnie pod kostkę, reaguje na przycisk napędu, podświetla przyciski itd.
Robero321 Opublikowano 21 Stycznia 2016 Opublikowano 21 Stycznia 2016 Więc tak kolego ta zmieniarka idzie na śmietnik ewentualnie ktoś może kupi ją do RNS - D za parędziesiąt zł a TY szukaj zmieniarki z końcówką literową D od biedy c innej opcji nie masz żaden reset nie pomoże ewentualnie jest jeszcze taki myk że jak podjedziesz na lokalnego spota podmienisz od kogoś zmieniarkę z literką D na kilka minut ja zapakujesz do siebie tak żeby Rns-E ją zobaczył a potem podepniesz swoją tą z literką A to przez jakiś czas Ci pochodzi ta Twoja takie małe oszustwo którego swego czasu się dopuszczałem kilka razy Wada jest taka ze po wyjęciu radia, akumulatora, rozpięciu zmieniarki itp RnS znowu będzie ślepy na Twoją "A" Więc jeśli nie będziesz nic robić przez dłuższy czas z zasilaniem to możesz delikatnie nagiąć NIEKOMPATYBILNOŚĆ Twojej zmienirki Z RNS-E alo jak wyzej szukaj D
Szarik Opublikowano 22 Stycznia 2016 Opublikowano 22 Stycznia 2016 Zmieniarkę jak dobrze poszukasz to znajdziesz za 150zł.Czy nie próbowałeś naprawić napęd w nawigacji,bo jeśli ten komunikat świeci się ciągle to w napędzie znajduje się płyta.
ocpstunt Opublikowano 27 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 27 Stycznia 2016 Robero321, dzięki za podpowiedź. Zmieniłem zmieniarkę i faktycznie wszystko działa Raz jeszcze dziękuję i pozdrawiam!
ocpstunt Opublikowano 29 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 29 Stycznia 2016 Podłącze się do tego tematu gdyż podpobny problem mam z odczytem płyty nawigacyjnej DVD. Napęd przy RNS-e odczytuje płyty CD bez zarzutów, jednak po włożeniu płyty z mapami pojawia się następujący komunikat: Płytkę z mapami i spolczeniem mam stad: http://allegro.pl/show_item.php?item=5921213943 Kurcze, niby takie proste radyjko ale zanim cokolwiek zacznie działać trzeba przerobić szereg problemów grrr!
Szarik Opublikowano 30 Stycznia 2016 Opublikowano 30 Stycznia 2016 Tylko dwie możliwości:albo żle nagrana płyta,albo laser do czyszczenia , wymiany.
ocpstunt Opublikowano 3 Lutego 2016 Autor Opublikowano 3 Lutego 2016 No tak... 15 min roboty: i gotowe! Odpowiednio wyczyszczony laser działa jak należy Dziękuję za podpowiedź i pomoc w rozwiązaniu problemu!
Rekomendowane odpowiedzi