Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[a4 b5 AJM] siwa dama by Piotras

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Miało być że fura wygląda zacnie [emoji6]

Ja na Junikowie garaż mam na Marcelinskiej, trzeba się na jakiegoś spota kiedyś umówić.

Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka

zróbmy moze grupe na fb

Opublikowano

Na mostowej parkujesz???[emoji6]

Opublikowano
  • Autor

Na mostowej parkujesz???[emoji6]

tak ;)

Opublikowano

Ja garazuje na dominikanskiej wiec czesto mijam na zywo ładniejsza

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Mały up bo coś cicho :D
Z autem nic się nie dzieje póki co, odzywa się jedynie prawy przegub który znowu będzie trzeba wymienić...
Wywaliłem z przodu znaczek s-line (zaczął mnie wkurzać). Miałem problem z radiem, wywalał mi błąd związany z kamerką cofania "Screen image may appear reversed" ale za pomocą neta udało się szybko skasować.
Fotki jeszcze gdzie leżał znaczek sline. Przed zimą muszę pójść w górę i zajrzeć co tam przytarłem od dołu, czasami spowalniacze irytują - raz podczas powrotu z wakacji zostawiłem na krawężniku dokładkę i puścił mi zaczem zderzaka z prawej strony :kwasny:

Na następny sezon chce odłożyć na audio żeby trochę lepiej grało. A tak to zostaje do zimy bez zmian

3128rib.jpg

Edytowane przez PiotrasPoznań

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Hejo:hi:

Ostatnio nic się nie działo pomijając fakt, że auto poszło do góry i wsadziłem zimowe 15':decayed:
ale że sezon idzie więc: 
-bix
-spryski 
-dokładka cupra 

Muszę się zastanowić co dalej robić, w planach było jakieś lepsze audio ale może zainwestuje w jakąś powłokę na lakier. 
A tak to leje i jeżdżę póki co. Mocy brakuje !!!  

55.jpg

Opublikowano

problem z mocą zawsze można załatwić robiąc program lub dając dodatkowo turbo z awx

Spryski kupiles ten nowy zestaw??

bixa sam robiłeś??

Opublikowano
  • Autor
Dnia 12.02.2017 o 10:14, sebidi napisał:

problem z mocą zawsze można załatwić robiąc program lub dając dodatkowo turbo z awx

Spryski kupiles ten nowy zestaw??

bixa sam robiłeś??

Spryski kupiłem od pana Tomka/Tadka czy jakoś tak - nie pamiętam :decayed:

bix kupiony pomalowany na czarno ale nie widzi mi się :(

Opublikowano

tadeuszm2 jakoś tak[emoji16]

ale ze co za czarno teraz na froncie???

Opublikowano
Dnia 15.01.2016 o 10:23, michu93 napisał:

ładnie wygląda, ja tym silnikiem nie umiem zejść poniżej 6l :P

Zaskoczę Cię, Michu...

lato 2014... zatankowany do odbicia... Warszawa - Góry Sowie... w trasie 120-150km/h i na miejscu wycieczkowa jazda po krętych wzniesieniach itp. do pustego... i tankowanie w Nowej Rudej na Optimie.

Moje oczy szeroko się otworzyły, jak policzyłem 5.9/100 :decayed:

Opublikowano

Jak coś mogę Ci sprzedać awxa, bo leży. Przewiozę Cię jak chcesz ajmem z awx + program :decayed: Czarny bix do srebrnego jak dla mnie leży zawsze spoko 

Edytowane przez enczu

Opublikowano
Dnia 16.01.2016 o 20:26, jacca90 napisał:

Oklejanie porzadna folia to koszt malowania calego auta :) dla mnie folia nieoplacalna

A w życiu panie kolego :tongue4: Około 1500zł to materiały plus robota która nie wyniesie więcej niż 1000zł. Suma sumarum 2000-2500zł. Lakierowanie auta do koszt 4,5-5k albo i troche lepiej w zależności od tego czy zostawiamy ten sam kolor.

Dach 500-600, Maska 500-600, Blotniki przednie/tylne 300-350, zderzaki 350, sztuka drzwi 300zł, klapa 300-350zł do tego montaż demontaż i wychodzi fajna sumka i to są takie ceny raczej ze średniego pułapu w większych miastach potrafią dużo więcej skasować za element.

Edytowane przez uszol

Opublikowano
6 godzin temu, uszol napisał:

A w życiu panie kolego :tongue4: Około 1500zł to materiały plus robota która nie wyniesie więcej niż 1000zł. Suma sumarum 2000-2500zł. Lakierowanie auta do koszt 4,5-5k albo i troche lepiej w zależności od tego czy zostawiamy ten sam kolor.

Dach 500-600, Maska 500-600, Blotniki przednie/tylne 300-350, zderzaki 350, sztuka drzwi 300zł, klapa 300-350zł do tego montaż demontaż i wychodzi fajna sumka i to są takie ceny raczej ze średniego pułapu w większych miastach potrafią dużo więcej skasować za element.

Sporo u mnie od elementu 300zl 

Opublikowano

ceny podane jak w aso audi [emoji23]

Opublikowano

Tyle kosztuje lakierowanie moi drodzy, za blotnik moze i biora 300zl ale maska i dach to elementy o wiele wiekszej powierzchni i nikt wam za 300zl dachu nie pomaluje, no chyba że jaki janusz lakiernictwa ;) Lakierowałem błotniki, zderzaki, maske i tylną cwiare więc ceny nie są wyssane z palca.

Edytowane przez uszol

Opublikowano

zależy u kogo ogólnie cena z kosmosu

Opublikowano
1 godzinę temu, uszol napisał:

Tyle kosztuje lakierowanie moi drodzy, za blotnik moze i biora 300zl ale maska i dach to elementy o wiele wiekszej powierzchni i nikt wam za 300zl dachu nie pomaluje, no chyba że jaki janusz lakiernictwa ;) Lakierowałem błotniki, zderzaki, maske i tylną cwiare więc ceny nie są wyssane z palca.

Święte słowa. Mi za lakierowanie golfa3 policzyli 4k.  300zł za ogarniętego lakiernika co zna się na robocie to jak najbardziej normalna stawka.  Co do maski i dachu to wiadomo że cena będzie większa, raz że powierzchnia wieksza (wincyj lakieruf) a dwa że trzeba lakier dobrze na takiej powierzchni położyć żeby cieni nie było widać, a bez odpowiednich umiejętności i sprzętu to raczej ciężka sprawa.
Jak ktos mi mówi że 250-300zl za element to dużo to odrazu mi się śmiać chce.  Janusze w grażu lakierują za 150 a potem zdziwienie że przy odbiorze syfy powklejane, albo jakiś paproch utopiony w lakierze bo artysta malarz nie słyszał o czymś takim jak ściereczka antystatyczna.
Albo akcja że po zimie progi na nowo do lakierowania bo rdza wychodzi.
Niestety kto żydzi płaci dwa razy

Edytowane przez Brzeziak

Opublikowano
  • Autor

Panowie już spokojnie bo nic nie będę póki co malować czy nakładać folię. 

Co do frontu to generalnie nie jest źle, nie ma tragedii ale to nie poszło zgodnie z moją wizją, bixa trzeba jeszcze wyregulować :D
enczu czarne najlepiej siedzą na czarnym :decayed:
Co do spalania to tu wyjazd w góry, bagaż i 3 osoby w budzie, średnia prędkość 100km/h i po obliczeniu wyszło 4.9 i jest to dla mnie normalne spalanie, nie wiem jak innym w tym silniku może brać przy takiej prędkości 6+ litrów jak ja max 7 w mieście spalę:decayed:

Póki co nie wrzucam innego turbo, jak coś zacznę dłubać w silniku to z większym rozmachem i zacznę od samego sprawdzenia motoru. 

Z nowości to wymieniłem akumulator bo stara poczciwa varta produkowana jeszcze w DE posłużyła 7 albo więcej lat ;) wpadł nowy Duracell 
W sobotę muszę zajrzeć z wujasem lewe tylne koło bo albo tarcza mi bije albo coś mam z zaciskiem, cylinderkiem itd bo raz że ostatnio cieknie mi z tej strony to dwa zapala mi się od czasu do czasu kontrolka hamulca i wtedy coś strasznie stuka. 

Pogoda jest więc trzeba grzebać :P

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Z dniem dzisiejszym wymienione: 
- uszczelka pod pokrywą, oringi 
- przeguby
- zestaw naprawczy zacisk tył
- pasek alternatora
- pasek klimatyzacji 
- klocki przód 
- przewody hamulcowe 

Zamówione: 
-turbo po regeneracji (wpadnie do mojej wersji, myślałem o większym ale szybka analiza skoro i tak rwie mi laki z 2 biegu to nie ma sensu zwłaszcza na skrzyni 5 i napędem bez Q :( )

Edytowane przez PiotrasPoznań

Opublikowano
Z dniem dzisiejszym wymienione: 
- uszczelka pod pokrywą
- przeguby
- zestaw naprawczy zacisk tył
- pasek alternatora
- pasek klimatyzacji 
- klocki przód 
- przewody hamulcowe 

Zamówione: 
-turbo po regeneracji (wpadnie do mojej wersji, myślałem o większym ale szybka analiza skoro i tak rwie mi laki z 2 biegu to nie ma sensu zwłaszcza na skrzyni 5 i napędem bez Q [emoji20] )

przejedziesz się pomodzonym delikatnie 1.9 i zmienisz zdanie szybciutko [emoji16]