Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 B8 - nisko świecące Xenony

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Mam tylko łyżwy;)

A gdzie ten czujnik jest z tylu umieszczony? Gdzieś w bagażniku.?

Ostatnio wyjmowalem kolo zapasowe to jak tam gdzieś jest to może go ruszyłem.

Opublikowano

Mam tylko łyżwy;)

A gdzie ten czujnik jest z tylu umieszczony? Gdzieś w bagażniku.?

Ostatnio wyjmowalem kolo zapasowe to jak tam gdzieś jest to może go ruszyłem.

Nie ma takiej możliwości. Czujnik jest na tylnym lewym wachaczu.

https://data.motor-talk.de/data/galleries/0/159/3892/37760925/203863647-w988-h656.jpg

Opublikowano
  • Autor

A jak się wypoziomuje to ta wartość będzie w okolicach 50%?

Może ten czujnik się popsuł?

Skoro pokazuje 78% a samochód nie jest obciazony

Opublikowano

powinna być w granicach 50%.

Gdyby się popsuł byłby zapisany błąd w sterowniku 55 i info o nie działającm samopiziomowaniu na FISie.

Sprawdź jeszcze raz w blokach pomiarowych czy wartość sie zmienia obciążając tył. Posadź kogoś z tylu.

Opublikowano
  • Autor

Jutro sprawdzę bi juz dzisiaj mam dosyć;) cofnolem nawet wszystkie kodowania i to samo.

Ile kosztuje nastawienie świateł w ASO ?

Opublikowano

Nie mam pojęcia ile.

Opublikowano
  • Autor

Dziwi mnie też fakt ze nie widać tego przedniego czujnika na vagu. Tylko mam wpis "niezamontowany" może dlatego nie chce zaskoczyć to poziomowanie. Bo chyba powinny być 2 czujniki?

Miał ktoś taki problem ze nie było widać tego przedniego czujnika. ?

Opublikowano

Tak jak pisałem. Może nie masz drugiego.

Sprawdź czy masz zamontowany z przodu na wachaczu lewa strona (kierowcy)

https://data.motor-talk.de/data/galleries/0/159/3892/37760925/niveausensor-vorne-2-5021743901784439922.jpg

https://data.motor-talk.de/data/galleries/0/159/3892/37760925/203863649-w988-h656.jpg

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za scr. Sprawdzę wieczorem

A powiedzcie mi proszę co oznacza ten blad:

"Mam tylko jakiś błąd na sterowniku gateway 19 .

03041-zarzadzanie energią

Stan bledu:01100000

Porytet bledu; 7

Częstotliwość bledu; 1

Wew. Licznik bledow; 225"

Słaby akumulator. ?

Opublikowano

słaby akumulator :wink: podładuj go na noc i sprawdz pozniej czy dalej bład wyskakuje

Chyba ze kodowanie nie było robione przy wymianie :eusathink:

a po co ASO ?

Na stacji diagnostycznej 20-30 pln

Opublikowano
  • Autor

słaby akumulator :wink: podładuj go na noc i sprawdz pozniej czy dalej bład wyskakuje

a po co ASO ?

Ok spróbuje podładować akumulator (akumulator nie był jeszcze wymieniany od początku :) cały czas jest ten sam, kodowanie jest ok sprawdzałem:)).

A co do tego ustawienia, to powiedz mi prosze krok po kroku jak to wykonać:

mam taki namiar:

Strona firmy ADAKO - oprogramowanie diagnostyczne VCDSÂŽ

Jest gdzies na to jakiś filmik na youtube? :) bo boje sie zeby nic nie popsuć.

Strasznie minie dziwi to ze one same sie tak obnizyły...skoro nie ma zadnych błedów na fis i VCDS

A moze sie te xenony obniżyły bo wykonywałem jakies zmiany w Module Centralnej Elektryki 09? to jest możliwe?

Moze jakie restart trzeba zrobić tego MCE09?

a po co ASO ?

Ok spróbuje podładować akumulator (akumulator nie był jeszcze wymieniany od początku :) cały czas jest ten sam, kodowanie jest ok sprawdzałem:)).

A co do tego ustawienia, to powiedz mi prosze krok po kroku jak to wykonać:

mam taki namiar:

Strona firmy ADAKO - oprogramowanie diagnostyczne VCDSÂŽ

Jest gdzies na to jakiś filmik na youtube? :) bo boje sie zeby nic nie popsuć.

Strasznie minie dziwi to ze one same sie tak obnizyły...skoro nie ma zadnych błedów na fis i VCDS

A moze sie te xenony obniżyły bo wykonywałem jakies zmiany w Module Centralnej Elektryki 09? to jest możliwe?

Moze jakie restart trzeba zrobić tego MCE09?

A jest cos takiego jak Test poziomowania Xenon na Vagu?

Edytowane przez seba999

Opublikowano

już prościej niż w tym linku nie da się tej procedury poziomowania opisać. Dlaczego się u Ciebie przestawiło nie mam pojęcia. Reset nic nie da bo kodowanie zostaje zapisane. Może czujnik poziomowania przymarzł i dlatego stanął na 78% ale wątpię. Sprawdzisz to czy funkcjonuje tak jak pisałem wchodząc w Sterownik 55->Blok pomiarowy 002. Dociążając tylną oś sprawdzasz czy wartości się zmieniają. Może miałeś tak od początku tylko dopiero teraz zwróciłes na to uwagę?

Opublikowano

Opiszę co miałem kiedys z czujnikiem poziomu xenonów w B6. Po zmianie opon świeciły mi bardzo do góry i wszystkich raziłem. Też patrzyłem przez VAG-COM-a i drapałem się po głowie kombinując kilka dni. Ostatecznie popatrzyłem na czujnik na wahaczu i okazało się że podczas zmiany opon ktoś musiał przypadkiem odczepić jedno z jego ramion od wahacza i kiedy próbował zmontować je spowrotem zrobił to źle - w przypadku B6 podłączenie ramienia odwrotnie było możliwe. Nie wiem jak jest w B8, ale warto sobie spojżeć na sam czujnik i zobaczyc czy nie był czymś uderzony albo czy jest poprawnie zamontowany. Powodzenia.

Opublikowano
  • Autor

Opiszę co miałem kiedys z czujnikiem poziomu xenonów w B6. Po zmianie opon świeciły mi bardzo do góry i wszystkich raziłem. Też patrzyłem przez VAG-COM-a i drapałem się po głowie kombinując kilka dni. Ostatecznie popatrzyłem na czujnik na wahaczu i okazało się że podczas zmiany opon ktoś musiał przypadkiem odczepić jedno z jego ramion od wahacza i kiedy próbował zmontować je spowrotem zrobił to źle - w przypadku B6 podłączenie ramienia odwrotnie było możliwe. Nie wiem jak jest w B8, ale warto sobie spojżeć na sam czujnik i zobaczyc czy nie był czymś uderzony albo czy jest poprawnie zamontowany. Powodzenia.

Dzięki, sprawdze to wieczorem.... i dam znaka

Dobra już wiadomo co się stalo;)

Odlamal się plastik od tej rurki aluminiowej na czujniku i dlatego xenony opadły a na tylnej osi było 78%.

Ktoś może kupował ten zlacznik w aso (bez elektronik) i wie czy można to dostać w ogóle.?

Opublikowano

Dzięki, sprawdze to wieczorem.... i dam znakaDobra już wiadomo co się stalo;)

Odlamal się plastik od tej rurki aluminiowej na czujniku i dlatego xenony opadły a na tylnej osi było 78%.

Ktoś może kupował ten zlacznik w aso (bez elektronik) i wie czy można to dostać w ogóle.?

Wstaw jakąś fotkę.

Zgodnie z ETKA nie ma możliwość dokupienia pojedynczych cześci. Może na aukcjach ale w ASO cały czujnik. Przy zakupie ważne jest jakie masz zawieszenie i czy xenony skrętne czy nie.

Edytowane przez Muskel1

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

A jak lampy wcale nie robią góra-dół przy włączaniu ?

Opublikowano

Przede wszystkim należy zaznaczyć, że lampy wykonują test przy uruchuchamianiu silnika. tzn, że jeżeli silnik już pracuje przez chwilkę i światła zostaną włączone nie widać wtedy ruchu soczewek, bo wykonały już test przy uruchamianiu silnika.

Jeżeli natomiast wogóle nie wykonują testu, powinien na FISie wyświetlić się komunikat o niesprawnym układzie samopoziomowania.

• 2 lata później...
Opublikowano

Podobny problem mam u siebie....Nie podłaczałem jeszcze kompa bo nie mam kiedy :(
Z grubsza wygląda to tak :(
ksssss.jpg

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam. A u mnie taka sytuacja że jadę wczoraj wieczorem prędkość ok 120 i nagle xsenon zaczyna świecić w górę. Audi A4B8 Avant 2012. Rano patrzę a światła dalej w górę. Zero błędów i co z tym zrobić. Pomóżcie 

Opublikowano
Godzinę temu, BLADY1910 napisał:

Witam. A u mnie taka sytuacja że jadę wczoraj wieczorem prędkość ok 120 i nagle xsenon zaczyna świecić w górę. Audi A4B8 Avant 2012. Rano patrzę a światła dalej w górę. Zero błędów i co z tym zrobić. Pomóżcie 

Czujniki poziomu sprawdź i ich mocowania. Błędów może  nie być jak sygnał z nich ma wartość wiarygodną.