Hezen Opublikowano 21 Stycznia 2016 Opublikowano 21 Stycznia 2016 (edytowane) U mnie temp. na postoju w AFN powoli spadała gdy na zegarze miałem 90 stopni, a górny wąż chłodnicy letni. Czyli silnik miał temperaturę roboczą ale był chłodzony na "krótkim" obiegu, gdyż na zewnątrz było zimno, jakieś -10 stopni. Po zakryciu całej chłodnicy kartonem, w obecnych temp (od 0 do -5 oczywiście w dzień) nie miałem problemów ze spadającą temperaturą na postoju z włączonym nawiewem 24 stopnie i 4-5 kresek No i górny wąż chłodnicy oczywiście był gorący. Edytowane 21 Stycznia 2016 przez Hezen
Faraday Opublikowano 21 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 21 Stycznia 2016 Chyba i u mnie pójdzie karton pod mache
Hezen Opublikowano 21 Stycznia 2016 Opublikowano 21 Stycznia 2016 (edytowane) Auto mam już drugi rok i drugi raz wpadł karton przed chłodnice. Z tym że rok temu zima była bardzo licha i karton obejmował niecałe 3/4 powierzchni :> Dzięki zakryciu chłodnicy, silnik szybciej nabiera temperatury roboczej, a zaślepiony EGR mu w tym nie pomaga, bo nie ma jak Dlatego trzeba troche pomóc naszemu klekotowi. Nie dość że szybciej się zagrzeje to i ździebko mniej spali. Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka Edytowane 21 Stycznia 2016 przez Hezen
Faraday Opublikowano 21 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 21 Stycznia 2016 Czy AHU z 97 ma EGR. Można to jakoś sprytnie sprawdzić ? Wysłane z mojego HTC Desire 510 przy użyciu Tapatalka
radzio49aa Opublikowano 21 Stycznia 2016 Opublikowano 21 Stycznia 2016 Czy AHU z 97 ma EGR. Można to jakoś sprytnie sprawdzić ? Wysłane z mojego HTC Desire 510 przy użyciu Tapatalka Seryjnie ma o ile nikt go nie wyrzucił i nie zaślepił. Jak otworzysz maskę to po lewej stronie powinien ukazać ci sie egr do ktorego jest podłączony gumowy ciśnieniowy przewód Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
gerlinski Opublikowano 22 Stycznia 2016 Opublikowano 22 Stycznia 2016 Czyli wszyscy tu mają padniete termostaty w TDIkach ? Wysłane z mojego HTC Desire 510 przy użyciu Tapatalka Tego nie twierdzę Kolego. U mnie to zjawisko nie występuje,dlatego tylko napisałem.
nitro20 Opublikowano 22 Stycznia 2016 Opublikowano 22 Stycznia 2016 Panowie, może jeszcze sprawdzić czy gdzieś nie jest zapowietrzony układ, płynu macie wystarczająco ?
Rekomendowane odpowiedzi