Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

problem szarpania przy ruszaniu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam szukalem czegos zwiazanego z tematem mojego problemu i niedzie nie moge znalesc wiec postanowilem dodac temat jesli pominelem watek istniejacy juz przeprasza.

Wiec problem twki w tym szarpie mi autem. opisze to w taki sposob.

jadac w korku wiadomo jedynka dwojka hamulec i od nowa jedynka dwojka hamulec, podczas zmiany biegu szarpnie buda tak jak by auto sie dlawilo tak samo jest gdzy jade powiedzmy 10km/h i dodam gwaltownie gazu i odpuszcze auto szarpie nie ma plynnego przejscia, wymienilem juz sprzegło komplet z dwumasa luka poduszki silnika dwie sztuki orginal z serwisu a problem jak byl tak jest na wiekszych biegach problemu nie ma jest plynne przechodzenie. a i jeszcze jedno co jakis czas przy ruszaniu pojawia sie efekt szarpania tak jak by dwumasa byla rozsypana.

Opublikowano

wszystko wskazuje na dwumas lub sprzęgło ... pompki sprawdzic trzeba

Opublikowano
  • Autor

wszystko wskazuje na dwumas lub sprzęgło ... pompki sprawdzic trzeba

sprzegło i dwumas wymienialem we wrzesniu raczej mala szansa ze sie rozsypal w przeciagu 4 miesiecy

Opublikowano

Różnie bywa z tymi sprzęgłami ... oblukaj na vagu błędy ja bym wskazywał na pompki

Opublikowano
  • Autor

Różnie bywa z tymi sprzęgłami ... oblukaj na vagu błędy ja bym wskazywał na pompki

ktore i w jaki sposob sprawdzic te pompki bo ja slabo te rzeczy ogarniam :]

Opublikowano

Ja standardowo już mam alergie na egr. Jak coś mi szarpie przerywa itp to zaczynam od niego, wezykow podcisnienia i później przeplywka i wtryski.

Opublikowano

ktore i w jaki sposob sprawdzic te pompki bo ja slabo te rzeczy ogarniam :]

Na Vagu kolego sobie oblukaj błędy bedziesz wiedział co sie dzieje z twoją bryką . Może to egr może pompki najpierw na kompa a później cała reszta

Opublikowano

Jak nie masz Vaga to zapodaj na układ liqui moly 5154 i zobacz czy będzie poprawa. Koszt do 60zl za wszystko a będziesz wiedział co się dzieje.

Opublikowano

Logi grup 13 18 23. Kiedy pojawił sie problem? Po wymianie dwumasa? Później? Wcześniej? Poduszke pod skrzynią obejrzyj. Nie wymieniaj tylko próbuj podnosić i ciągnąć za skrzynie powinna sie ruszaćokoło 1cm dosyć dużej siły trzeba użyć. Następna sprawa niema żadnych pisków skrzypienia od dwumasy? Telepie budą przy gasżeniu? 70km/h piąty bieg i gaz w podłoge i nipisz jak sie zebrało.

A i zaślep egr na próbe tylko nie całkiem blaszka i dziura na 10mm jak całkiem zaślepisz wywali błąd.

http://a4-klub.pl/index.php?/topic/242914-szarpie-podczas-przyspieszania/ przeczytaj to.

Opublikowano
  • Autor

Logi grup 13 18 23. Kiedy pojawił sie problem? Po wymianie dwumasa? Później? Wcześniej? Poduszke pod skrzynią obejrzyj. Nie wymieniaj tylko próbuj podnosić i ciągnąć za skrzynie powinna sie ruszaćokoło 1cm dosyć dużej siły trzeba użyć. Następna sprawa niema żadnych pisków skrzypienia od dwumasy? Telepie budą przy gasżeniu? 70km/h piąty bieg i gaz w podłoge i nipisz jak sie zebrało.

A i zaślep egr na próbe tylko nie całkiem blaszka i dziura na 10mm jak całkiem zaślepisz wywali błąd.

http://a4-klub.pl/index.php?/topic/242914-szarpie-podczas-przyspieszania/ przeczytaj to.

problem byl juz przed wymiana dwumasy i poduszek silnika myslalem ze jak to wymienie to problem zniknie lecz sie mylilem, ustalo jedynie talepanie buda przy gaszeniu, pisków lub skrzypienia nie ma. jesli chodzi o 5 bieg przy 70km/h sprobuje i opisze wieczorem ale przy silniku 1,9 116koni rewelacji nie bedzie. EGR mi sie pocil po czyszczeniu pocenie ustalo czyscilem w pazdzierniku. logi mozna sprawdzic przy pomocy podpiecia komputera do auta u magika czy trzeba miec jakis specjalny program??

problem byl juz przed wymiana dwumasy i poduszek silnika myslalem ze jak to wymienie to problem zniknie lecz sie mylilem, ustalo jedynie talepanie buda przy gaszeniu, pisków lub skrzypienia nie ma. jesli chodzi o 5 bieg przy 70km/h sprobuje i opisze wieczorem ale przy silniku 1,9 116koni rewelacji nie bedzie. EGR mi sie pocil po czyszczeniu pocenie ustalo czyscilem w pazdzierniku. logi mozna sprawdzic przy pomocy podpiecia komputera do auta u magika czy trzeba miec jakis specjalny program??

wiec zrobilem tak jak pisales do 70km/h i 5 bieg i gaz w podloge. zbiera sie normalnie tak mi sie wydaje lekki muł ale przy takiej prektosci nie mozna oczekiwac f1

Opublikowano

Z piątym biegiem chodziło mi czy zatelepie budą przy wciśnięciu pedału w podłoge, ogólnie chodziło mi o obciążenie sprZęgła. Przeczytałeś wątek co link podałem? Najprawdopodobniej egr, czy pomczyszczeniu egr była poprawa? mogą też być pompki. Ale tu musisz jakieś logi zrobić.

A co do logów to musisz miec interfejs kkl obd2 w skrócie kabel do kupienia na allegro za okolo 30 zl w góre (ja mam od viakena) i z neta program vag401 albo vcds.

W programiku wybierasz 1engine - 08 m.blocks i wpisujesz 13 niżej 18 niżej 23 i ok i na dole log i przez około minute to sie zapisuje na komp. Potem odszukujesz plik i wklejasz na www.vaglog.pl tylko trzeba się tam zarejestrowac. A potem wklejasz albo tutaj albo w odpowiednim dziale z prośbą do kolegów o analize. I to na tyle.

Jezeli pokręciłem coś to poprawcie bo z pamięci pisałem ukradkiem w pracy. :-)

Opublikowano

Nie loguje się wszystkich gr na raz bo wychodzi nie czytelnie :) w pierwszym bloku wpisujesz 013 i wtedy logujesz i trzeba tak dla każdego z osobna.

Następnie otrzymane pliki wrzucamy na vaglog i mamy czytelnie.

Edytowane przez Ralen

Opublikowano

Wole mieć wszystkie w jednym logu jestem wtedy w stanie jako tako zauważyć jak zmienia sie bip zależnie od korekcji. Ale to już drobnostka niema co czepiać sie szczegułów i drobnostek. Ważne by te logi były

Opublikowano
  • Autor

Wole mieć wszystkie w jednym logu jestem wtedy w stanie jako tako zauważyć jak zmienia sie bip zależnie od korekcji. Ale to już drobnostka niema co czepiać sie szczegułów i drobnostek. Ważne by te logi były

nie zatalepało buda. podjade do mechanika u ktorego ogarniam auto zeby podpiol pod kompa i zobaczymy co wyjdzie.

Opublikowano

U mnie telepanie przy ruszaniu ustalo po wymianie turbiny, a wcześniej tak jak Ty wymieniłem 2 masę, sprzęgło, poduszki, logi były wyśmienite, przeguby wewnętrzne sprawdzone. Kiedy Ci się przycina delikatnie Vnt w pewnym zakresie obrotów to nawet na logach Ci to nie wyjdzie

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka