Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Navigation plus problem z nagłośnieniem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przednie glosniki sa zasilane bezposrednio z radia a tyl idzie przez wzmacniacz i pewnie to jest problemem

Sprawdz czy napiecie dochodzi do wzmacniacza

Jesli padniety to mam zestawik do sprzedania :naughty::tongue4: z mojego

Wzmacniacz działa, dziś przestawiłem fader na tył to grał sam tył w drzwiach i subwoofer później odłączyłem kostkę przy wzmacniaczu ucichł tył, podłączyłem z powrotem i zaczęło grać ( gwizdki i średnie tony , jak także suwoofer) ale dalej dużo ciszej niż przód.

W sumie to bym chciał być pewien czy to na 100 wzmachol (najlepiej jak bym podpiął drugi na chwilę i zobaczył czy będzie tak sam efekt lub czy sie poprawi)

Rpalka ile chcesz za ten swój wzmacniacz i jaki to jest , bo u mnie Harman

Opublikowano

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=177440.0 - moja dzialka w dziale sprzedam :naughty:

Mogę zdjęcia prosić na priv lub nawet daj numer wzmachola

Opublikowano

Nie wiesz jak sub w avancie wyglada :tongue4: :>

Harman aes 8E9 035 223 rok prod 28.10.2003

:good:

Opublikowano

Nie wiesz jak sub w avancie wyglada :tongue4: :>

Harman aes 8E9 035 223 rok prod 28.10.2003

:good:

wiem wiem jak wygląda . Słuchaj jutro mam się spotkać z gościem co też ma taki wzmachol, machniemy zobaczymy jak to będzie grało.

No i dziś sprawdziłem dzięki uprzejmości kolegi kileeer zmieniłem wzmacniacz na chwile na inny, i niestety to samo nie ma poprawy, u kileeera gra dobrze a u mnie kicha. Więc wzmacniacz wyeliminowany, co może jeszcze być przyczyną ????. On miał inne radyjko concert a u mnie jest navi plus może coś w navi jest nie tak.

[br]Dopisany: 15 Styczeń 2011, 16:16_________________________________________________No i jak tam ktoś miał taki przypadek i rozwiązał ten problem :confused4:

Opublikowano

Probowal ktos z was inaczej zakodowac to radio?

Opublikowano

po zamianie navi plus na RNS-E tyl gra zupelnie inaczej i duzo lepiej , bo tez mialem wrazenie ze tyl cos kula, ale nie oszukujmy sie standardowe naglosnienie gra slabo, bylem dzis u kolegi z forum, i ma dolozony wzmacniacz bose'a i sub, wtedy to zaczyna tyl już grać naprawdę ładnie.

pozdr.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

mam ten sam problem miałem ori concert a4 b6 1 din, i zamieniłem na navi plus najpierw był problem z kodem bo trzeba było zamienić w kostce auta nie chciał wogule zatwierdzić, ale dałem rade poźniej był problem z podświetlenien ale też sobie z tym poradziłem, a jak już wszystko podłączyłem mam problem z jakością grania concert 1 din grał dużo lepiej jak navi plus i teraz żałuję bo pozamieniałem konsole i panel klimy i myślałem że bedzie lepiej a tu du..kiedyś szkałem na forum ale nic nikt nie napisał i wszedłem na elektrode i coś pisali o kodowaniu navi plus i że bedzie grało tak jak powinno.wiec nie ma co się przyzwyczajać tylko szukać kogoś kto nam to zrobi i dobrze toi opisze. z niecierpliwością czekam na podpowiedzi!!!

Opublikowano

mam ten sam problem miałem ori concert a4 b6 1 din, i zamieniłem na navi plus najpierw był problem z kodem bo trzeba było zamienić w kostce auta nie chciał wogule zatwierdzić, ale dałem rade poźniej był problem z podświetlenien ale też sobie z tym poradziłem, a jak już wszystko podłączyłem mam problem z jakością grania concert 1 din grał dużo lepiej jak navi plus i teraz żałuję bo pozamieniałem konsole i panel klimy i myślałem że bedzie lepiej a tu du..kiedyś szkałem na forum ale nic nikt nie napisał i wszedłem na elektrode i coś pisali o kodowaniu navi plus i że bedzie grało tak jak powinno.wiec nie ma co się przyzwyczajać tylko szukać kogoś kto nam to zrobi i dobrze toi opisze. z niecierpliwością czekam na podpowiedzi!!!

nie wiem czy masz bose w aucie czy nie, jeśli nie masz bose a navi zakodowana jest pod bose to nie gra wcale albo gra bardzo słabo (jak to było u mnie)

Trzeba zmienić vagiem kodowanie radia na takie bez systemu bose, czyli uruchomić tym końcówkę mocy w radiu.

Ale musiał bym zobaczyć :decayed:

Opublikowano

nie mam bosse harman i dzisiaj byłem w żarach na polnej ale nie pomogli, dodatkowo fis z radia nie chodzi nie wyświetla stacji radiowych!

Opublikowano

nie mam bosse harman i dzisiaj byłem w żarach na polnej ale nie pomogli, dodatkowo fis z radia nie chodzi nie wyświetla stacji radiowych!

galicze są dobrzy ale w innych sprawach nie w audio i takich pierdołach (poza tym im się nie chce) obadamy i będzie żyła :good:
Opublikowano

ot i dobrze posłuchać mądrego i nadzieja powraca!!! :kox:

• 1 rok później...
Opublikowano

sie manko dawno mnie nie było z tym tematem którego nie skończyłem i tył dalej mi gra cicho

tak więc czy ktoś rozwiązał tą sprawę ?????

Pozdro

Opublikowano

Na upartego , co by zwiększyć poziom głośności na tyle proponowałbym zapiąć od strony radia albo przejściówkę z wyjścia głośnikowego na chinche i podłączyć do tego wyjście na tylne głośniki , lub prościej wyjście na ori wzmacniacz z przednich głośników poprzez kondensatory np100uf/25V i masz tyl 100% głośniejszy . Dzieje się tak dlatego iż wyjście z radia ma mniejszy poziom sygnału niż potrzebuje wzmacniacz . Ewentualnie przerobić wejście we wzmacniaczu - zmienić rezystory ustalające punkt pracy wejścia i wtedy masz regulację przód i tył tak jak w fabryce . Ja bym zrobił tą drugą opcję , mimo iż trzeba zwalać boczek w bagażniku . To jest tylko dzwięk i przerobienie wzmacniacza to pikuś .

Kris

Opublikowano

krzyśaudi- ciekawe propozycje dzieki za pomysł, ale może to tylko trzeba zmienić kodowanie VAG-em i będzie hulać zamiast przerabiać, u niektórych kolegów na takim sprzęcie działa wszystko OK.

Jeśli ktoś kodował Navigation Plus RNS-D Dx VAG-iem to niech da cynk co trzeba zmienić na którym kanale, lub czym ustawić to.

Pozdro