Soba Opublikowano 21 Stycznia 2016 Opublikowano 21 Stycznia 2016 Cześć. Mam problem taki ze skrzynią iż lekko poszarpuje przy zmianie biegów (czasami wcale nie szarpie), przy zrzucaniu biegów nic a nic nie szarpie także coś jest dziwnego Drugi problem mam taki że automat nie chce wrzucić 4 biegu, dopiero go wrzuca gdy na zegarze jest 70stopni oleju o co tu kaman? tak ma być? czasem normalnie wrzuci odrazu bez czekania aż się coś tam zagrzeje, a czasem muszę przejechać z 5-10km żeby dopiero załączył ten najwyższy bieg. Olej wymieniałem kilka dni temu i filtr.
Hezen Opublikowano 22 Stycznia 2016 Opublikowano 22 Stycznia 2016 Do sprawdzenia błędy w sterowniku skrzyni biegów. Przy wymianie oleju i filtra trzeba było od razu wyczyścić sterownik hydrauliczny. Co do zmiany biegu na 4, nie jest to normalne że przy zagrzaniu dopiero jest zapinany. Szarpanie może również świadczyć o końcu sprzęgła hydrokinetycznego. Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
Soba Opublikowano 22 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 22 Stycznia 2016 Ciężko się dostać do tego sterownika skrzyni? Sprzęgło hydrokinetyczne powiadasz? No nic trzeba kasę szykować i naprawić to żeby się dalej nie pogorszylo. Dzięki za odp zawwsze to jakiś trop do sprawdzenia. Wysłane z mojego HTC Desire 820
Hezen Opublikowano 22 Stycznia 2016 Opublikowano 22 Stycznia 2016 Sterownik jest pod nogami pasażera. Najpierw vag i sprawdzenie błędów, w ciemno na razie nie ma co robic. Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
Soba Opublikowano 9 Lutego 2016 Autor Opublikowano 9 Lutego 2016 A czy to może być też wina złego oleju? jakiegoś lipnego? Da się jakoś sprawdzić jaki powinienem tam wlać olej? Nie mam chwilowo gdzie podjechać żeby podłaczyć pod kompa, bo u mnie na kompie coś nie chce działac program.
Aleksander Białecki Opublikowano 8 Marca 2016 Opublikowano 8 Marca 2016 Witam - gdzie dokładnie pod nogami pasażera ?
Hezen Opublikowano 8 Marca 2016 Opublikowano 8 Marca 2016 Z przodu po prawej stronie (miejsce pasażera) pod wykładziną w czarnej plastikowej skrzynce/puszce Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi