borc93 Opublikowano 23 Stycznia 2016 Opublikowano 23 Stycznia 2016 Witam mam problem z moja audi. Nagle samochod zaczal chodzic jakby na 3 gary. Na komputerze blad p302 - wypadanie zaplonow. Po sprawdzeniu kompresji postanowilem ze zrobie remont. Wymienilem glowice bo byla peknieta pierscienie na wszystkich tlokach rozrzad i listwe elektryczna od wtryskow. Po zlozeniu wszystkiego dalej wyskakuje blad na 2 cyl wypadanie zaplonow. Wtryski byly zamieniane wkladane inne. I samochod dalej chodzi jakby na 3 gary.. Brak mi pomyslu jaka moze byc przyczyne... Dzieki za pomoc z gory.
SotoM Opublikowano 23 Stycznia 2016 Opublikowano 23 Stycznia 2016 Sprawdź na przejście instalacje elektryczna odpowiedzialna za 2gi cylinder, od okrągłego złącza Przy głowicy do ECU silnika. Zwróć uwagę także czy pin w okrągłym złączu nie jest wysunięty.
Musashi Opublikowano 23 Stycznia 2016 Opublikowano 23 Stycznia 2016 dokładnie, konektor lub przewód pomiędzy ECU a wiązką PD ew. uszkodzony ECU.
borc93 Opublikowano 14 Lutego 2016 Autor Opublikowano 14 Lutego 2016 (edytowane) A wiec odnawiam temat. Sygnal byl sprawdzany od ecu i jest ok . Wtryski byly ponownie zamieniane i jest to samo. Synchronizacja rozrzadu jest ustawiona na +1.0Jak ustawialem synchronizacje i zrobilem na +2.95 mniej wiecej to silnik chodzil lepiej jak na tym ustawieniu +1.0. Rece opadaja pomocy Edytowane 14 Lutego 2016 przez borc93
SotoM Opublikowano 14 Lutego 2016 Opublikowano 14 Lutego 2016 A teraz jakie są ciśnienia sprężania... A wałek rozrządu krzywki i wałek napędzająy PD czop łożysko sprawdzałes? Pomierz czop walka rozrządu od pd 2go cylindera porównaj z 1,3,4tym.
borc93 Opublikowano 21 Lutego 2016 Autor Opublikowano 21 Lutego 2016 Rozbierac ponownie bede za pare dni i sprawdzac. Przy ustawianiu synchronizacji rozrzadu bo bylo zle -2,54 i przy pierwszej probie ustawilo mi sie na +3 prawie i silnik pracowal rowno nie trzas sie. I jak ustawilem na +0.5 to drgania silnika znow sie pojawily. Wiele osob wskazuje zebym wymienil walek. A co do kompresji to za pare dni bede mial szanse sprawdzic. Glowica sprawna
młody123oz Opublikowano 21 Lutego 2016 Opublikowano 21 Lutego 2016 Mi po odpaleniu chodzi przez chwilę na 3 później jest wszystko ok. Poradzi coś ktoś?
Rekomendowane odpowiedzi