Jump to content
IGNORED

Chrobotanie w prawym kole :(

Recommended Posts

Posted

Witajcie, dzisiaj nagle po którymś dzisiejszym odpaleniu pojawiło się mi takie jakby chrobotanie, ewidentnie z prawego koła. Poniżej zamieszczam film:

Co może tak harczeć, chrobotać?

Posted

Stojące koło nie ma fizycznej możliwości żeby brzęczało. Może jakiś wieszak od tłumika puścił albo osłona silnika wpada w rezonans?

Posted

Nie ma założonej osłony silnika

To jest przednie koło, prawe. Oglądałem czy jakiś plastik nie wpada w drgania(bo mam uszkodzone to plastikowe nadkole oraz hokej nie przylega) ale ani jedno ani drugie nie drga. Przegub wewnętrzny też raczej to nie będzie?

Posted (edited)

Jakaś poluzowana blacha wpada w rezonans. Tylko oględziny na kanale pozwolą zdiagnozować problem.

Edited by jospethe
Posted

Jesteście pewni że to będzie jakaś blacha? Bo do soboty nie będę miał dostępu do kanału a jeździć muszę

Posted (edited)

Prawy przód? mi tak samo dzwoniło jak obudowa od filtra powietrza się poluzowała tam od budy blacha mi dzwoniła :) a ze masz 1Z to masz tam możliwość tego samego, ja sobie zdemontowałem całą puchę i podłożyłem gumowe podkładki i ucichło;) jeśli to to, to nic strasznego tylko wkurza :)

Edited by Marek24
Posted

Prawdopodobnie rurki od klimy wpadały w taki rezonans i biły o blachę. Wsadziłem szmatę i na razie nie dudni. ZObaczymy co będzie dalej

Posted

Prawdopodobnie rurki od klimy wpadały w taki rezonans i biły o blachę. Wsadziłem szmatę i na razie nie dudni. ZObaczymy co będzie dalej

Rurki od klimy są aluminiowe - spróbuj je sobie deko podgiąć (w granicach rozsądku) i pozbędziesz się problemu a szmata niezbyt dobrze wygląda pod maską :)