Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Gaśnie przy odpalaniu jak postoi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Od pewnego czasu mam problem z zapalaniem samochodu tzn:

jak postoi dłużej to po odpaleniu na benzynie przełączam go na gaz to gaśnie,

nawet jak trzymam pedał gazu to i tak obroty spadają i gaśnie, i tak potrafi nawet dopiero za czwartym razem zaskoczyć.

NIe ma różnicy czy zimny silnik czy ciepły.

Mam instalację II generacji Tomasetto.

Dziasiaj byłem u gazownika i wymienił filtr i powiedział że jak tak się dzieje to jest reduktor do wymiany.

Czy ktoś się z czymś takim spotkał??

Opublikowano

bardzo mozliwe ze reduktor juz kaputt i sie zalewa

2 generacja do tego auta? :thumbdown:

Opublikowano
  • Autor

Wiem ze nie bardzo.

Ale 5 lat temu sekwencja byłą bardzo droga i niestety był brak funduszy.

Teraz trzeba sobie z tym radzić.

Jak do tej pory nie miałem żadnych problemów.

Opublikowano

Jeżeli przy filterku w reduktoże jest elektrozawór to trzeba go przeczyścić,zbiera się tam dużo węgla i nie da rade przełączyć na gaz raz może przełączyć raz nie mam ten problem co chwilę bo trafiłem na felerny gaz.

Opublikowano
  • Autor

Filter był wymieniany i tam gdzie on był zamocowany było czyszczone.

A zauważyłem ze to tak wygląda jakby jakiś zawór nie trzymał gazu i po postoju brakuje gazu w instalacji i dlatego gaśnie.

Czy w tym systemie jest wymienny elektrozawór czy jest na stałe sprzężony z reduktorem.

Jak siędobrać do tego elektrozaworu i czy dam rade to sam zrobić.

Opublikowano

A czy był czyszczony elektrozawór przy filterku on właśnie puszcza gaz na parownik i jest on rozbieralny i można go sprawdzić podłanczając pod aku powinien cykać jeżeli nie to jest zabrudzony.Gdy bendzie się przełanczać na gaz to powinien przełonczyć raz przy zbiorniku raz przy parowniku.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

elektrozawór raczej nie był czyszczony.

Musze sprawdzić czy cyka dwa razy, ale wydaje mi się że cyka w w reduktorze

Ale muszę sprawdzić[br]Dopisany: 19 Listopad 2008, 12:05_________________________________________________Witam.

Jak wyczyścić ten elektrozawór?

Trzeba zakręcać dopływ gazu do parownika?

Opublikowano

tak sie dzieje bo to co sie tankuje to jest syf!w takim przypadku trzeba rozkrecic parownik umyc go w srodku rozpuszczalnikiem nitro albo denaturatrm bo niczym inny to sie nie chce puscic i znowu dziala!tam sie zbiera taki syf o konzystecji miodu i jak wystygnie to jest geste a jak chwile auto pochodzi to sie to rozgrzewa i jest rzadkie!a zakleja te widelki co ruszaja membrana i na zimnnym membrana nie dyga a na cieplym tak!rozkercilem wymylem i zeby nie wiem jak zimno bylo!jak nowy:)[br]Dopisany: 05 Styczeń 2009, 18:40_________________________________________________a jak juz rozkrecisz to zobaczysz czy membrany masz dobre czy spekane!bo one ze starosci twardnieja i tak sie wlasnie robi!i nowe membrany kosztuja cos okolo piec dych a reduktor pewnie kolo dwoch stow![br]Dopisany: 05 Styczeń 2009, 18:45_________________________________________________i jeszcze mozesz sprawdzic silnik krokowy oile taki masz bo mozesz miec srube!tam jest podobna chistoria jak w reduktorze!trza myc!

Opublikowano

i jeszcze mozesz sprawdzic silnik krokowy oile taki masz bo mozesz miec srube!tam jest podobna historia jak w reduktorze!trza myc!

popieram wypowiedź, przerabiałem temat . Od brudu zawieszała się krokówka i auto nie dostawało gazu. Po wyczyszczeniu problem zniknął. :decayed:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Naprawione.

Okazał się zabrudzony silnik krokowy od gazu.

rzeczyszczony i już wszystko dobrze.

zamykam temat

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

sprawdze czy u mnie pomorze bo mam ten sam problem

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

ok, a czy ma to wpływ na spalanie? mam podobny problem, z tym że do tego doszło podwyższone spalanie, a podczas pomiarów spalin wszystko niby jest ok