Jump to content
IGNORED

AVF Nie odpala . zaskakuje na ułamek sekundy i gaśnie / to nie IMMO

Recommended Posts

Posted (edited)

Jak w temacie . Rozrusznik kreci elegancko i zawsze odpalało na pół obrotu rozrusznika . Dzis pod praca wsadziłem kluczyk podgrzały sie swiece zgasła kontrolka przekreciłem na rozruch - rozrusznik zakrecił auto zaskoczyło i zgasło . Pomyslalem ze za szybko pusciłem kluczyk . Zakreciłem jeszcze raz i odpalił bez problemu . Jednak w drodze do domu na swiatłach zauwazyłem ze troche jakby rwał obroty . i jakos tak jakby słabszy był . podjechałem pod dom zgasiłem i chciałem odpalic i juz nie odpalił.

Przekręcam kluczyk na rozruch, rozrusznik zakreci, silnik zaskoczy i od razu gasnie . Chciałem moze dłuzej pokręcic ale sie nie da bo jak silnik zaskakuje to rozłącza rozrusznik i nie da sie dłuzej krecic . trzeba cofnac kluczyk to akurat uznaje ze normalne zachowanie .

Jakies pomysły ?

Aha to nie immo bo kontrolka sie nie swieci od immo a na 2gim kluczyku dzieje sie to samo .

Edited by kubajvc
Posted

filt paliwa kiedy wymieniony byl?

Posted

Filtr paliwa był wymieniany rok temu max połtorej . Tez mi przeszło przez mysl ze to moze byc filtr . Jeszcze jakies sugestie ? Ja to mam czarne wizje ze to wtryski albo pompa

Posted

Może właśnie jakiegoś syfu napchało się do filtra i się zapchał. Spróbuj upuścić z niego co tam jest, odkręć zobacz, bo możliwe że paliwo właśnie nie dochodzi prze filtr

Posted

odkrece ta nakretke od spodu i wyleci pewnie tez paliwo . razem z syfem . pozniej bede musiał cos zrobic ? pewnie sie układ zapowietrzy i nie bedzie chciał odpalic prawda ? co zrobic by go odpowietrzyc ?

myslicie ze to nie wtryski ?

Posted

dokaldnie,nie ma innej opcji

Posted

dokaldnie,nie ma innej opcji

Nie ma innej opcji ale czego to sie tyczy ?

Posted

Sprawdź klapę gaszacą. U. Mnie zawiesiła się w pozycji zamkniętej i też tak miałem.

Wysłane z mojego myPhone ARTIS przy użyciu Tapatalka

Posted (edited)

Jak upuścisz paliwo z filtra to będziesz musiał go zalać ropą, później chwilę trzeba będzie kręcić i powinno załapać, Jeśli oczywiście to tylko to, czego ci życzę.

Edited by Exmi
Posted (edited)

Filtr paliwa był wymieniany rok temu max połtorej . Tez mi przeszło przez mysl ze to moze byc filtr . Jeszcze jakies sugestie ? Ja to mam czarne wizje ze to wtryski albo pompa

Nie masz w swoim silniku ani wtrysków , ani pompy wtryskowej , tylko pompo-wtryskiwacze :decayed:

odkrece ta nakretke od spodu i wyleci pewnie tez paliwo . razem z syfem . pozniej bede musiał cos zrobic ? pewnie sie układ zapowietrzy i nie bedzie chciał odpalic prawda ? co zrobic by go odpowietrzyc ?

myslicie ze to nie wtryski ?

Filtr zalejesz paliwem po wyjęciu plastykowego zaworka , do którego dochodzą dwa przewody paliwowe, po zmontowaniu i dłuższym kręceniu rozrusznikiem silnik powinien odpalić,.

Ale osobiście tak czy siak bym filtr i tak wymienił , po takim czasie należy mu się to jak psu buda :P

A i wtedy na starym można przeprowadzić sekcję zwłok , które mogą potwierdzić lub wykluczyć jego winę :hi:

Edited by piotrsob1
Posted

Wczoraj wieczorem wsiadłem i odpalil od dotkniecia . Kurna zaraz podłącze vaga . Ciekawe czy cos pokaze.
Nic z tego nie rozumiem .
sprawdze ta klape gasząca. to tez jest mysl . ale dlaczego mi te obroty tak rwał ?

Wymieniłem filtr i teraz zobaczymy czy to to . po wymianie miałem powazne problem z odpaleniem . Zapowietrzył sie układ i nie chciał odpowietrzyc . Zaznaczam ze zalałem filtr paliwem ale po długim kreceniu samochod nie odpalil . Postanowiłem odkrecic wężyki i sprawdzic czy jest w nich paliwo . Było i to nawet całkiem spore cisnienie bo podczas sciagania węży z króćców siknęło ropą. Musiałem naprawde długo krecic az prawie rozładowałem akumulator . Odpalil i juz jest niby ok ale nasuneły mi sie pytania

Czy PD`ka mozna odpalac na zaciąg ?
co sadzicie o odpalaniu auta na samostart albo plaka ? Miałem pod reka plaka i juz chciałem zastosowac ale kiedys mnie ktos ostrzegał ze jak sie za duzo naleje to moze korba bokiem wyjsc :D wypowie sie ktos w tym temacie ?

Posted

nie prawda.ja swoje maszyny budowlane po wymianie filtrow odpalam plakiem.a silniki sa juz na cr. samostart odradzam bo jest suchy i podczas odpalania slychac stukot przez chwile.a co do zaciagania jesli silnik cieply to nie ma problemu

Posted

Pompa tandem, a dokładniej zaworek zwrotny. Postaw auto tak aby tył był wyżej jak przód i pasowało by żeby było ponad pół baku ropki. Ktoś kiedyś opisywał problem pękających sprężyn w tych pompach w zaworkach zwrotnych wbudowanych w tandem pompe i przez to paliwo sie cofado baku, a odpala Ci ponieważ w pd jest jeszcze paliwo. Wypracuje paliwo co ma i gaśnie potem przy kilku próbach. W przypadku imo były by błedy na vagu

Posted

Nie uwierzycie ale dzis doszedłem do wniosku ze to jednak wina rozrusznika . bendyks za szybko sie chowa i nie startuje silnika . poza tym jak dłuzej przytrzymam kluczyk na rozruch to słysze jak rozrusznik jeszcze kreci ale juz ze schowanym bendyksem . wiec obstawiam ze to bedzie własnie TO .

Prosze powiedźcie co sadzicie o odpalaniu tego auta na pych ? bede musiał jutro chyba z rana tak odpalic .

Czy wyjecie rozrusznika to duzy problem ?