Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam na lato miałem robioną polerkę , i nałożony został wosk i teraz chciałbym odświeżyć ten lakier od czego zacząc ? Dodam też że nie ma dostępu do polerki żeby robić jeszcze raz ;)

Posted

od czego zacząc

od telefonu do swojego detailera ;)
Posted

we własnym zakresie mozesz zrobić porządne mycie potem glinkowanie i wosk, bedzie jak po polerce.

Posted

Panowie glinkuje się cały samochód czy punktowo na uporczywych zabrudzeniach

Wysłane z mojego HTC Desire 510 przy użyciu Tapatalka

Posted

Polecam dokladnie umyc autko, glinkowanie (glinkujemy cale auto), jakis naprawde dobry wosk lub jakas powloke polimerowa i jeszcze raz wszystko przetrzec quickdetailerem w celu uzupelnienia powloki woskowej. Jesli lakier posiada juz widoczne rysy pojawily sie fajne produkty ktore wypelniaja i maskuja delikatne zarysowania.

Tu masz na przyklad takie produkty http://mrcleaner.pl/aio-poleruje-wypelnia-nablyszcza-c3717.html

Posted

Jaki produk ukryje lub wypełni zarysowania ?

Posted

Na chwile ukryje wosk koloryzujacy.

Posted

Dokładnie, a na dłużej tylko polerka.

Co do glinkowania - można cały ale radzę uważać i zacząć na próbę w mało widocznych miejscach. Przy niewprawnym operowaniu glinką można narobić solidnych rys i trzeba będzie polerować.

Posted

Nie przesadzaj, auto musi byc czyste a glinka jesli spadnie na ziemie nadaje sie do kosza. Na poslizg robisz sobie roztwor z szamponem lub tak jak ja z ludwikiem i wecujesz cale auto.

Posted

Co do glinkowania - można cały ale radzę uważać i zacząć na próbę w mało widocznych miejscach. Przy niewprawnym operowaniu glinką można narobić solidnych rys i trzeba będzie polerować.

Kolega ma racje są różne glinki, to że jedna jest ok i nic się nie dzieje to nie znaczy że każda taka będzie, wystarczy że będzie niedogrzana odpowiednio i już może narobić hologramów :)

• 4 months later...
Posted

Panowie glinkuje się cały samochód czy punktowo na uporczywych zabrudzeniach

Wysłane z mojego HTC Desire 510 przy użyciu Tapatalka

Cały samochodzik...mnóstwo roboty ale efekt wow;D Ja kupiłam glinkę z K2 .. 200g za 62 zł ale wystarczy na 2 razy;)