marasekm Opublikowano 2 Lutego 2016 Opublikowano 2 Lutego 2016 Panowie, temat wałkowany na forum wielokrotnie, jednakże chciałem się w 100% upewnić. Czy Castrol Syntrans transaxle 75W-90 będzie odpowiedni do skrzyni A4 B5 1.8 ADR?? Na pytanie czemu chce wymień olej od razu odpowiadam, że po 20 latach w końcu pasowałoby olej wymienić Nikt nie podpowie?
darko Opublikowano 2 Lutego 2016 Opublikowano 2 Lutego 2016 tylko nie wystrasz się tego co ze skrzyni będzie się wylewać , u Mnie wyciekał czarny żur,niczym nie przypominający oleju,
marasekm Opublikowano 3 Lutego 2016 Autor Opublikowano 3 Lutego 2016 Spodziewam się, że oleju to już przypominac nie będzie. Jak Panowie jest z korkami?? Łatwo się odkręcają?
darko Opublikowano 3 Lutego 2016 Opublikowano 3 Lutego 2016 odkręcają się łatwo, ale potrzebny jest taki klucz http://allegro.pl/klucz-korka-oleju-skrzyni-biegow-vw-audi-m16-splin-i5935058423.html
marasekm Opublikowano 3 Lutego 2016 Autor Opublikowano 3 Lutego 2016 koniecznie z otworem? Musze wejśc pod auto i zobaczyc jak to tam wyglada.
darko Opublikowano 3 Lutego 2016 Opublikowano 3 Lutego 2016 jeśli śruby są ori,to spustu i wlew z boku niczym innym nie odkręcisz,
marasekm Opublikowano 3 Lutego 2016 Autor Opublikowano 3 Lutego 2016 No to nie ma co żydzić. Trzeba będzie wydać 30zł na nasadkę Ogólnie jest jakaś różnica po zmianie oleju?? Biegi mniej haczą przy wrzucaniu?
darko Opublikowano 3 Lutego 2016 Opublikowano 3 Lutego 2016 u Mnie akurat lżej wchodzą, a olej wymieniłem,bo robiłem porządek z wszystkimi płynami w aucie,
marasekm Opublikowano 3 Lutego 2016 Autor Opublikowano 3 Lutego 2016 ok, dzięki za pomoc w ogarnięciu tego tematu. Zamówię oleje i tą nasadkę i będę działał
Rekomendowane odpowiedzi