roni07 Opublikowano 30 Stycznia 2016 Opublikowano 30 Stycznia 2016 (edytowane) Witam was, potrzebuje fachowej pomocy. Wymieniłem pompke paliwa z baku na inną od anglika, wszystko jest ok tylko na liczniku pokazuje mi ponad połowe baku a przed wymianą tej pompki było przed rezerwą, podłączyłem vcds i pokazuję że w baku jest 53 L i 225ohm. Myślałem że cos z pływakiem ale kilka razy wyciągałem i przeglądałem i chyba wszystko jest ok. Jakies pomysły ? Pacjent to A4 B6 1.8t ośka 2001 Edytowane 30 Stycznia 2016 przez roni07
lukaszooo Opublikowano 31 Stycznia 2016 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zrob test wskazowek. Wyjmij plywak przekrec kluczyk i przestaw w dolna pocycje plywak, po ok minucie powoli wskaznik powinien zaczac opadac. Jak nie opada to plytka uwalona.
roni07 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 31 Stycznia 2016 Test wskazówek robiłem, wszystko z licznikiem ok, mam wyjąc pływak całkowicie i podłączyć na sucho ?
lukaszooo Opublikowano 31 Stycznia 2016 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Tak wyjmij go wyczysc plytke potencjometru drobnym pamierem wodnym i odtlusc. Potem podepnij na krotko i sprawdz recznie czy dziala, wiedz ze wskaznik dziala z duzym opoznieniem. Po calej operacji moze ci sie lekko zapowietrzyc.
roni07 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zrobiłem tak jak pisałeś i wskazówka licznika nie reagowała podczas gdy ja ruszałem pływakiem, ale co dziwne, w tamtym angliku wskazowka jest w prawie identycznej pozycji a paliwa w baku nie ma. Jakieś propozycje ? Słyszałem że vag-iem można ustawic ilosc paliwa w baku.
roni07 Opublikowano 1 Lutego 2016 Autor Opublikowano 1 Lutego 2016 Wymieniłem pływak na stary i wszystko działa dobrze
lukaszooo Opublikowano 1 Lutego 2016 Opublikowano 1 Lutego 2016 Standartowo wytarla sie plytka potencjometru.
Rekomendowane odpowiedzi